Viză SUA și Canada. Cum vor călători românii

Românii vor călători în continuare numai cu viză în SUA și CAnada.  Comisia Europeană a respins cererea României şi a altor patru state comunitare de a determina Washingtonul şi Ottawa să relaxeze regimul vizelor.

Comisia Europeană a refuzat să exercite presiuni suplimentare asupra SUA și Canada pentru ca aceste state să ridice vizele impuse României și altor patru state UE, informează Digi24.

Executivul european consideră nu este cel mai potrivit moment pentru a trece la contramăsuri şi a ridica dreptul cetățenilor americani și canadieni de a intra fără viză în statele Uniunii Europene, scrie hotnews, care citează un document european.

Comisia Europeană își justifică decizia prin faptul că s-ar fi înregistrat progrese în negocieri.

În februarie, Comisia Europeană a dat un răgaz de șase luni Statelor Unite ale Americii să elimine vizele pentru cinci țări membre ale Uniunii Europene: Polonia, România, Bulgaria, Cipru și Croația. În caz contrar, diplomații americani erau amenințați că ar putea fi nevoiți să ceară vize pentru a intra în UE.

Citește și: SCRISOARE VICTOR PONTA AMBASADE UE, SUA, COMISIA EUROPEANĂ. Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu de ATAC la INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI

Parlamentul European a votat anul trecut o rezoluţie de modificare a Regulamentului UE privind vizele, prin care se introduce o clauză de reciprocitate care obligă SUA şi Canada să elimine vizele pentru cetățenii care încă mai au nevoie de ele pentru a circula pe continentul nord-american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel