EXCLUSIV  Violenţa verbală în online. Politicienii, ţintă a limbajului agresiv. Manea: Trebuie să-şi asume

Mihai Ciobanu / 20 aug 2018 / 16:09 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Bogdan Manea, specialist în marketing și comunicare, a vorbit, la DC News, despre fenomenul violenţei verbale și care sunt motivele care-i împing pe oameni să aibă un astfel de comportament pe reţelele sociale. 

Bogdan Manea, specialist în marketing și comunicare, a vorbit, în cadrul emisiunii "Jungla urbană", de la DC News, moderată de Liviu Harbuz, despre violenţa verbală din mediul online şi despre motivele care stau la baza folosirii unul astfel de limbaj de către o parte dintre abonaţii reţelelor sociale. 

"Că nu ne putem abţine, că nu ne putem controla aşa cum am vrea, e super-adevărat. Se întâmplă oricui. Circumstanţele, educaţia, nerăbdarea, o stare rea fizică, nervii, stresul, sunt tot atâtea cauze. […] Cred că ceea ce scriem vine din ceea ce vorbim, pentru că toate cuvintele pe care le scriem, le verbalizăm în creier, în dialogul cu noi înşine. […] Cei care vorbesc urât în online au, în primul rând, o problemă cu ei înşişi care este nerezolvată. Au o problemă cu ei înşişi pentru că nu reuşesc să-şi structureze argumetaţia în interiorul unui teritoriu civilizat, iar atunci deviază", a explicat Bogdan Manea.

"Politicienii trebuie să-şi asume"

"În SUA, dacă ameninţi, dacă înjuri, dacă eşti abuziv sau agresiv în comunicarea online, rişti închisoarea. Mai ales dacă aceste fapte sunt îndreptate împotriva unor copii sau împotriva unor personalităţi care au un rol social: preot, poliţist. Politicienii trebuie să-şi asume poziţia publică pe care o au. Politicianul e o persoană publică. Politicianul este atacat cu limbaj licenţios, dar. dacă vrei să faci politică, înseamnă că te expui riscului oprobriului public. Asta pleacă din Atena străveche", afirmă Bogdan Manea.

Urmăreşte aici declaraţiile lui Bogdan Manea:


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25