Viktor Medvedciuk, politician pro-rus din Ucraina, capturat. Zelenski vrea să îl dea la schimb pentru prizonieri de război

Soția lui Medvedchuk cere ajutorul britanicilor pentru eliberarea oligarhului capturat de ucraineni. Ce le propune la schimb / Captura Telegram Volodimir Zelenski
Soția lui Medvedchuk cere ajutorul britanicilor pentru eliberarea oligarhului capturat de ucraineni. Ce le propune la schimb / Captura Telegram Volodimir Zelenski

Politicianul Viktor Medvedciuk, acuzat de trădare în Ucraina, a fost capturat de forţele de la Kiev. 

Anunţul a fost făcut chiar de Volodimir Zelenski, pe pagina sa de Telegram.

"O operaţiune specială care a fost dusă la capăt graţie celor de la SBU. Foarte bine lucrat! Revenim cu detalii", a anunţat preşedintele ucrainean pe reţeaua de socializare. 

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că informațiile despre reținerea politicianului de opoziție Viktor Medvechuk de către serviciile speciale ucrainene trebuie verificate.

"L-am văzut pe Medvedchuk. Nu pot spune cât de adevărat este acest lucru. Ar fi greșit să spui ceva fără nicio confirmare", a spus Peskov reporterilor, comentând informațiile despre capturarea lui Medvedchuk, citat de Interfax.

Zelenski vrea să îl dea la schimb

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a propus miercuri să îl schimbe pe Viktor Medvedciuk, un politician pro-rus de rang înalt, cu prizonieri de război deținuți de forțele ruse, scrie Reuters.

Într-un discurs ținut la primele ore ale dimineții, el a declarat că este "important ca forțele noastre de securitate și forțele militare să ia în considerare o astfel de posibilitate".

Marți, serviciile de securitate ucrainene au declarat că l-au arestat pe Medvedciuk, care este cel mai apropiat și mai influent aliat al președintelui Vladimir Putin în Ucraina.

Viktor Medvedciuk se afla în arest la domiciliu pentru suspiciune de trădare, dar a fugit la câteva zile după invazia rusă. Medvedciuk, care spune că Putin este nașul fiicei sale, a negat acuzațiile. O fotografie distribuită pe rețelele de socializare pare să-l arate cu un aspect dezordonat, în cătușe și purtând uniformă militară, scrie Mediafax.

Zelenski ironizează afirmaţiile lui Putin, care a declarat că războiul merge conform planului

Preşedintele Vladimir Putin a declarat marţi că Rusia îşi va atinge toate obiectivele 'nobile' şi va continua 'în mod ritmic şi calm' operaţiunea specială începută. În cea mai recentă actualizare, pe 25 martie, Moscova a informat că 1.351 de soldaţi au fost ucişi de la începutul campaniei.  Ucraina susţine că numărul real este mai aproape de 20.000.

'În Rusia s-a spus încă o dată că aşa-numita lor 'operaţiune specială' se presupune că merge conform planului. Dar, să fiu sincer, nimeni în lume nu înţelege cum chiar s-ar putea realiza un astfel de plan', a declarat preşedintele Zelenski într-o înregistrare video.

'Cum s-ar putea concretiza un plan ce prevede moartea a zeci de mii de soldaţi proprii în puţin mai mult de o lună de război? Cine ar putea aproba un astfel de plan?' Volodimir Zelenski a întrebat câţi soldaţi ruşi morţi ar fi acceptabili pentru Putin, oferind un interval de la zeci de mii la sute de mii. Rusia a pierdut mai mulţi oameni în 48 de zile de la începutul războiului decât în cei zece ani ai războiului din Afganistan (1979 - 1989), a adăugat şeful statului ucrainean. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel