Victoria Nuland, la telefon cu un diplomat SUA: Fuck the EU! - AUDIO

Victoria Nuland
Victoria Nuland

Asistentul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, spune "la naiba cu UE!" (Fuck the UE! - în engleză) în timpul unei conversații telefonice cu ambasadorul american la Kiev, Geofrrey Pyratt, înregistrată fără consimțământul celor doi interlocutori și difuzată în mediul online. Autenticitatea vocilor nu a fost verficată, dar înregistrarea a devenit viral pe internet.

Diplomatul de top al SUA are o ieșire mai puțin diplomatică pe marginea unui subiect referitor la rolul SUA și cel al ONU în criza din Ucraina, părând iritată de pasivitatea Uniunii Europene în acest dosar, scrie kyivpost.com.

Vocea femeii care pare a fi Nuland poate fi auzită spunând "La naiba cu UE!", în timp ce bărbatul, ce pare a fi Pyatt, se referă la Vitali Klitschko ca fiinf principalul lider al Opoziției, dar sugerează că boxerul este prea puțin experimentat pentru a conduce un guvern.

Cel mai probabil, conversația telefonică a avut loc după ce președintele Viktor Ianukovici i-a propus liderului opoziției, Arseniy Yatseniuk, la 25 ianuarie, să ocupe funcția de premier, după demisia lui Mykola Azarov. Klitschko fusese invitat să devină vicepremier.

Comentând presiunile Europei asupra lui Ianukovici - sau lipsa acestora - Nuland explica faptul că a vorbit cu Națiunile Unite care au fost de acord să trimită un om la Kiev pentru a ajuta la coagularea forțelor politice.

"Și, știi tu, la naiba cu UE", a adăugat ea.

"Exact", a replicat Pyatt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel