Victoria Nuland, cuvinte de laudă pentru înregistrarea în care înjură

Asistentul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, se află astăzi la Kiev, unde a vorbit succint despre înregistrarea în care înjură Uniunea Europeană, făcând trimitere la serviciile secrete ale Rusiei. Diplomatul a subliniat, în registru ironic, “profesionalismul impresionant“ al celor care au înregistrat-o vorbind la telefon cu ambasadorul SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt.

“Nu am de gând să spun mai mult despre o conversaţie diplomatică privată decât că înregistrarea este de un profesionalism impresionant - calitatea audio este foarte clară“, a spus Nuland.

În discuţia telefonică avută cu ambasadorul SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt, urcată pe Youtube la 7 februarie, Victoria Nuland vorbeşte despre propunerea făcută de preşedintele Viktor Ianukovici liderilor Opoziţiei, cărora le-a oferit funcţii la vârful Guvernului. Exasperată de pasivitatea UE în criza din Ucraina, Nuland a exclamat: “Fuck the UE!“.

Cel mai important emisar american în Europa a cerut scuze a doua zi Uniunii Europene, prin intermediul Departamentului de Stat al SUA.

Discuţia privată dintre cei doi diplomaţi ai SUA a creat tensiuni puternice între SUA şi UE, aceasta din urmă simţind nevoia să sublinieze rolul Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru politică externă, Catherine Ashton, în situaţia politică din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel