Victoria Nuland, cuvinte de laudă pentru înregistrarea în care înjură

[] []

07 feb 2014 / 19:09
Salveaza PDF Comentarii

Asistentul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, se află astăzi la Kiev, unde a vorbit succint despre înregistrarea în care înjură Uniunea Europeană, făcând trimitere la serviciile secrete ale Rusiei. Diplomatul a subliniat, în registru ironic, “profesionalismul impresionant“ al celor care au înregistrat-o vorbind la telefon cu ambasadorul SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt.

“Nu am de gând să spun mai mult despre o conversaţie diplomatică privată decât că înregistrarea este de un profesionalism impresionant - calitatea audio este foarte clară“, a spus Nuland.

În discuţia telefonică avută cu ambasadorul SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt, urcată pe Youtube la 7 februarie, Victoria Nuland vorbeşte despre propunerea făcută de preşedintele Viktor Ianukovici liderilor Opoziţiei, cărora le-a oferit funcţii la vârful Guvernului. Exasperată de pasivitatea UE în criza din Ucraina, Nuland a exclamat: “Fuck the UE!“.

Cel mai important emisar american în Europa a cerut scuze a doua zi Uniunii Europene, prin intermediul Departamentului de Stat al SUA.

Discuţia privată dintre cei doi diplomaţi ai SUA a creat tensiuni puternice între SUA şi UE, aceasta din urmă simţind nevoia să sublinieze rolul Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru politică externă, Catherine Ashton, în situaţia politică din Ucraina.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23