Urmărește emisiunea live


Victor Ponta, vizită oficială în Iordania. Cine îl însoțește

Premierul Victor Ponta se va afla în perioada 3-4 octombrie 2015 într-o vizită oficială în Regatul Haşemit al Iordaniei, la invitaţia primului-ministru Dr. Abdallah Ensour, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Obiectivul vizitei este de a reconfirma nivelul foarte bun atins de relaţiile politico-diplomatice şi pe linie de securitate între cele două ţări, şi de a identifica cele mai bune căi pentru aducerea cooperării economice și sectoriale la nivelul acestora. Vor fi abordate în mod special domeniile de interes comun precum: agricultura, energia, IT&C, turismul, sănătatea, inclusiv posibilităţile de realizare a unei mai bune conectări a mediilor de afaceri din cele două ţări.

În cadrul vizitei, primul-ministru al României va fi primit de MS Regele Abdullah al II-lea, va avea o întâlnire cu omologul său iordanian, întrevederi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ a Iordaniei, precum şi cu un grup de oameni de afaceri irakieni ale căror companii operează în Iordania și Irak.

Primul-ministru va fi însoţit de miniştrii afacerilor externe, economiei, comerţului şi turismului, agriculturii şi dezvoltării rurale, sănătăţii, şi de secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, responsabil de gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Cu prilejul vizitei, primul-ministru român va proceda şi la un schimb de opinii cu oficialii iordanieni pe tema evoluţiilor în plan internaţional şi regional. Având în vedere impactul asupra Iordaniei a crizei refugiaților sirieni, România va acorda un ajutor umanitar de urgență acestei ţări în cuantum de 1 milion de lei, precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel