Victor Ponta, trimis în judecată. Călin Popescu Tăriceanu, sfat pentru Klaus Iohannis

Preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, consideră, în contextul situației lui Victor Ponta, trimis în judecată de DNA, că premierul nu pare să se bucure de prezumția de nevinovăție, care a funcționat totuși, în cazul președintelui Klaus Iohannis.

Invitat, duminică, la emisiunea ”Punctul de întâlnire” de la Antena 3, unde s-a discutat inclusiv despre despre situaţia în justiţie a premierului Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu a declarat: ”Eu vreau să pun o întrebare retorică. Avem un premier care este trimis în judecată. Dar dacă îmi aduc bine aminte, actualul preşedinte al României a candidat fără niciun fel probleme la prezidenţiale, fiind trimis în judecată. Atunci vă întreb, există o diferență? Şi în cazul preşedintelui a funcţionat prezumţia de nevinovăţie. Cred ca ar fi bine ca în astfel de situaţii, președintele, ținând cont de propria lui situație, să încerce să judece cu aceeaşi unitate de măsură. Am avut cel mai prost exemplu cu preşedintele Băsescu. Cu toţii am sperat că lucrurile or să se schimbe. Dar atâta vreme cât preşedintele nu este echidistant, atunci rolul lui pare mai degrabă destabilizator decât un rol de creare a unei stabilități politice pe care ne-am dorit-o mai ales după perioada nefericită din ultimii 10 ani."

Cât despre şansele ca moţiunea de cenzură a PNL să treacă, Tăriceanu a explicat că mizează pe cartea coeziunii coalţiei.

"Am vorbit şi vorbesc mereu cu parlamentarii care fac parte din arcul guvernamental şi vă spun în mod clar. Cu toţii măsoară mai degrabă realizările acestei coaliții si acestui guvern şi consideră că este o carte valabilă cu care te poți prezenta la alegeri. Aş miza mai degrabă pe coeziunea coaliţiei de guvernare."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel