Victor Ponta reacționează la avertismentele Comisiei Europene

VICTOR PONTA a declarat, marţi, că România a făcut progrese în lupta împotriva corupţiei şi că va continua să o facă. VICTOR PONTA a făcut aceste precizări în contextul în care Comisia Europeană a publicat, luni, recomandările de ţară privind Programul naţional de reformă pe 2014. Printre problemele semnalate pentru România se numără evaziunea fiscală și  problema corupţiei.

VICTOR PONTA. "Este un lucru cu care suntem total de acord şi pe care îl sprijinim, România a făcut progrese foarte mari şi în domeniul economic, şi în domeniul combaterii corupţiei, dar trebuie făcute în continuare. Felicit instituţiile statului care luptă şi pentru combaterea evaziunii fiscale, lucrul acesta deja se simte în încasările de la buget. Este un efort care nu trebuie oprit niciodată", a declarat VICTOR PONTA, la Parlament.

Citește și: Barroso îi dă o nouă listă cu 11 puncte de rezolvat lui Ponta

Totodată, premierul a vorbit şi despre nevoia unei reforme în sănătate, subliniind necesitatea unor salarii mai mari pentru personalul medical.

VICTOR PONTA. "Nu trebuie oprit sub nicio formă procesul de reformă a sănătăţii, acolo trebuie investiţii mai mari, o remunerare mult mai bună a personalului şi un respect esenţial pentru beneficiarul actului de sănătate. România este o ţară vie care se schimbă tot timpul, dar trebuie să rămână cu instituţii puternice", a adăugat Ponta.

Citește și: VICTOR PONTA a dezvăluit de cine îi este frică

Potrivit Comisiei Europene, frauda fiscală şi evaziunea fiscală în domeniul TVA, inclusiv schemele transfrontaliere, accizele, contribuţiile de asigurări sociale şi impozitele pe venit, rămân o provocare majoră.

Corupţia şi conflictele de interese continuă să reprezinte motive de îngrijorare pentru autorităţile contractante. Se preconizează că până la sfârşitul anului 2014 va deveni operaţional un sistem de verificări ex-ante privind conflictele de interese în atribuirea contractelor de achiziţii publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel