Victor Ponta - Pro România. Anunțul ZILEI despre noul său partid - LIVE TEXT video

Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu au anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, lansarea unui nou proiect politic, Pro România, prezentat ca o alternativă la oferta partidelor.

Știrea inițială:

Victor Ponta face duminică marele anunț despre viitorul său politic și intrarea într-un alt partid după despărțirea de PSD, mai precis Pro România.

DC News transmite în format LIVE TEXT cele mai importante declarații făcute de fostul premier.

Victor Ponta:

- vrem să fie un proiect politic altfel. PSD și ALDE nu mai reprezintă o schimbare. Toți cei trei de aici ne-am despărțit de forțe politice care sunt așa cum le știți. Ne-am gândit mult, ne-am sfătuit și cu alți oameni, despre ce înceapă începutul unui partid într-o Românie care se schimbă, ce înseamnă o mișcare politică modernă.

- nu mai vreau să văd CExN-uri cu aplauze furtunoase, nici lideri care să mimeze iubirea poporului. Vrem să oferim ceea ce nu există pe scena politică din România.

- noi am crezut că se va aplica programul de guvernare, dar evident că nu se aplică nimic din el. Tot ce se aplică nu este în program.

- am vrea să oferim o alternativă la ceea ce înseamnă oferta politică actuală. 

- PSD este confiscat de o persoană și un grup care folosesc votul oamenilor pentru interese personale și meschine. 

- nu există opoziție. Singurele idei economice de la PNL sunt chiar mai de stânga decât cele ale PSD. Iar actualul PSD pe care am încercat să îl fac un partid de centru, modern, a ajuns să promoveze politici care mai există doar în Venezuela.

- noi, cei trei prezenți, suntem îngrijorați de scăderea continuă a calității actului de guvernare.

- Guvernul tehnocrat a fost foarte slab, dar nu am crezut că Guvernele Dragnea 1 și 2 să înceapă să pară chiar mai slabe decât Guvernul Cioloș.

- nu s-a mai produs nimic în plus, sunt doar măsuri economice total greșite. Nu există oameni care să știe ce să facă în educație, agricultură, economie sau alte domenii.

- există un lider care ia măsuri pe care a doua zi le critică toată lumea și lucrurile merg prost.

- noi considerăm că cel mai mare pericol pentru România îl reprezintă demagogia. Povestea că putem la nesfârșit să mărim cheltuielile, să reducem veniturile, că putem să dăm bani la toată lumea... este o poveste pe care Dragnea a lansat-o pe model latino-american, model falimentar.

- direcția în care merge țara este greșită. Anul 2017 poate să semene cu 2009 dacă mai împărțim bani pe care nu îi avem.

- nu mi-am propus să rup PSD, nu am sunat niciun coleg să vină aici. Acolo am crescut politic și faptul că acum este confiscat de o persoană... poate se va elibera. 

- vrem să facem politică altfel și să arătăm că se poate construi pentru România așa cum am construit în 2012, 2015 o societate echilibrată. Nu luptăm cu Soros, bănci pentru a ascunde incapacitatea noastră.

Victor Ponta susține o conferinţă de presă alături de Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu, foști membri ALDE.

"Așa cum am promis, la ora 17:00 transmitem aici, în direct, toate lucrurile importante pe care le am de spus cu Daniel și Sorin", a anunțat Victor Ponta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel