Victor Ponta, gest subtil pentru a marca plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni

Premierul Victor Ponta marchează, într-un mod subtil, încheierea celui de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu la Președinția României și preluarea celei mai înalte funcții în stat de către Klaus Iohannis, anunțând că anul care tocmai a debutat va fi unul special pentru români.

Victor Ponta și-a schimbat, miercuri, fotografia de copertă (cover photo) pe Facebook, prin intermediul căreia transmite, subtil, fanilor săi că anul 2015 este unul marcat de schimbări, inclusiv relația Președinție-Guvern.

"2015, început de normalitate", este mesajul care apare la cover-photo, pe contul de socializare al premierului.

"O fotografie de coperta cu un mesaj incurajator pentru un nou inceput. Sa auzim numai de bine!", a comentat un internaut, în timp ce un altul a transmit: "In sfarsit cred ca mergem pe drumul cel bun,doamne ajuta !!!".

"O sa aiba grija MRU sa dea cu batul prin gard,nu am incredere in Pdl,as vrea sa ma insel", "felicitari ! Numai fara besescul poate fi normalitate !Au fost 10 ani degeaba !", sunt alte două comentarii din cele câteva sute postate până acum.

Sunt însă și români care i-au transmis premierului ce așteaptă ei de la acest "început de normalitate": "..sa fie....normal ..mai multa infrastructura....mai mult turism.....Romania...mai agresiva....prea am dormit atatia ani...ce spuneti dn. Ponta...se poate....", "DOMNULE PRIM MINISTRU,felicitari pentru ce a-ti facut pina acum,dar ne dorim in continuare locuri de munca pentru tineri,salarii decente ,sprijin pentru copii si batrini.Stim ca nu se pot realiza peste noapte dar sper ca vom avea rabdarea necesara ca aceste lucruri sa se realizeze Va dorim din toata inima succes".

Ce mesaj a transmis președintele Iohannis despre relația cu Ponta

Despre o stare de normalitate între Președinție și Guvern a vorbit, tot miercuri, și președintele Klaus Iohannis.

"Așa am vrut să fie relația (cu premierul Victor Ponta - n.red.), cum se vede. O relație de lucru. Nu avem niciun fel de coabitare, de pact sau înțelegere. Eu sunt președintele României, premierul are atribuțiile lui. Răspundem de bunul mers la României. Mi se pare normal să ne întâlnim atunci când situația o impune. Dar nu pot să îmi imaginez cum președintele și primul  să lucreze pentru România dacă nu vorbesc împreună. Trebuie să existe discuții de lucru. Ele nu sunt discuții politice", a declarat președintele Iohannis în cadrul unui interviu acordat la Adevărul Live.

Iohannis a precizat că între preşedinte şi premier nu trebuie să existe un "contract de coabitare".

"Trebuie să fiu informat despre lucrurile care se petrec. Sunt discuții cum se fac în toate țările și nimănui nu i se pare ceva senzațional. E o schimbare de paradigmă. Nu la televizor își dau teme reciproc, într-o democrație normală. Nu trebuie să avem niciun contract de coabitare. Suntem obligați să ne întâlnim ca să prevenim apariția unor teme de conflict între palate. Lucrurile au intrat repede într-o normalitate. Că nu au văzut toți această normalitate nu e o problemă, ea se va instaura pentru că așa este bine", a mai spus Iohannis, citează Antena 3.

Victor Ponta, săgeți către Traian Băsescu, în prezența lui Klaus Iohannis


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel