Victor Ponta, săgeți către Traian Băsescu, în prezența lui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta au fost prezenți, marți, la învestirea noului șef al Statului Major, Nicolae Ciucă. În discursul susținut la ceremonie, premierul Ponta a profitat de ocazie pentru a aminti cât de rece a fost atmosfera la ultima întâlnire de la sediul Statului Major General, la care a participat și fostul șef al statului, Traian Băsescu. 

"Ultima dată când ne-am văzut aici cu reprezentanții tuturor armelor, mi-aduc aminte că era era o atmosferă mult mai rece, din toate punctele de vedere. Mă bucur că astăzi lucrurile sunt mult mai călduroase si sper ca această căldură să se simtă prin modul în care Armata Română își face datoria față de țară și față de noi toți. (...)  O atmosferă mult mai caldă și sper ca așa să rămână în continuare", a afirmat Victor Ponta, în deschiderea discursului, aluzie la momentul în care el și președintele Traian Băsescu au participat la bilanțul Ministerului Apărării. 

"Vreau să vă mulțumesc tuturor cu care am avut ocazia în această perioadă să discutăm, să ne întâlnim și să rezolvăm o parte dintre probleme și să spun că ideea unei finanțări, în calitate de șef al Guvernului, finanțări adecvate pentru Apărare, pentru Armata Română, este o idee extrem de corectă. Mă bucur că și președintele României face din acest obiectiv o prioritate absolută și cred că este obligația tuturor factorilor decidenți să înțelegem că securitatea nu se realizează pe gratis, că avem parteneri importanți și, aflam puțin mai devreme despre efortul pe care vor continua să-l facă cei mai importanți parteneri ai noștri, SUA, pentru facilități în România și pentru colaborarea cu Armata Română, dar, bineînțeles, principala responsabilitate ne aparține și asumarea sa ca un obiectiv transpartinic și transpolitic este un lucru de o importanță capitală. Știți că au fost și vremuri grele pentru Apărarea din România după 2008, acel 2009, 2010, 2011. Mă bucur foarte mult că în 2014 și 2015, prin bugetul aprobat de Parlament și promulgat de președintele României, practic, sumele alocate apărării sunt mult mai mari, chiar decât cele din 2008, un an când bugetul era unul destul de generos", a mai spus Victor Ponta.

De altfel, premierul Ponta a prezentat și un grafic cu bugetul alocat Ministerului Apărării din 2008 și până în prezent, postat ulterior și pe pagina sa de socializare. 

"De când am preluat guvernarea, am reușit să alocăm de fiecare dată mai mulți bani pentru Apărare. În anii care urmează, cu sprijinul Președintelui Iohannis și al celorlalte forțe politice, putem continua acest proiect important pentru țara noastră!", a scris în explicația graficului premierul Ponta, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel