Victor Ponta: Am vorbit cu Iohannis şi cu Maior. România nu va spori nivelul de alertă

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că în România nu va fi sporit gradul de alertă, convenția fiind stabilită după ce a discutat cu președintele Klaus Iohannis și cu șeful SRI, George Maior, despre atentatul terorist care a avut loc la redacția ziarului francez de satiră Charlie Hebdo.

"Am vorbit cu preşedintele şi cu Maior. Nu se impune ridicarea unui nivel de alertă, nu este niciun pericol pentru România. Monitorizăm situaţia şi suntem în contact cu toate instituţiile", a spus premierul Ponta, citează Mediafax

Prim-ministrul a precizat că România nu se află într-o situaţie specială ca urmare a atacului terorist de la Paris, dar că situaţia este monitorizată, iar preşedintele Iohannis va comunica eventuale schimbări.

Miercuri dimineață, a avut loc un atentat terorist la redacția ziarului francez de satiră Charlie Hebdo, în urma căruia 12 persoane au murit, dintre care doi polițiști. 

Franţa a ridicat la maximum nivelul de alertă - şi anume "alertă de atentat" - în regiunea pariziană, în urma atacului.

Și Italia a intensificat măsurile de securitate, ca reacţie la atacul terorist din Franţa şi la incidente similare petrecute în ultimele săptămâni în Canada şi Australia, scrie Corriere della Sera, în ediţia online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel