Vicepremierul Daniel Suciu a semnat cinci contracte în valoare de 13,8 milioane euro pentru municipiul Bacău

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Daniel Suciu, a semnat, joi, la Bacău, cinci contracte de finanţare pentru municipiu în valoare de 13,8 milioane euro, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional, axa 4.

Vicepremierul Daniel Suciu a declarat în cadrul evenimentului că urmează să fie semnate alte două contracte pentru oraşul Bacău în momentul în care administraţia locală va oferi clarificările solicitate de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est.

Am spus că în ziua în care Primăria Bacău plăteşte creanţa de 8 milioane de lei, Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale va face urgent toate demersurile ca cele 7 contracte în aşteptare să fie semnate. Am acţionat în consecinţă după ce vinerea trecută am primit confirmarea că plata a fost efectuată. Celelalte 2 contracte, la fel de importante pentru municipiul Bacău, vor fi semnate la fel de repede dar în ziua în care vor răspunde la toate clarificările cerute primăriei de către ADR. (...) O spun cu regret, era ultimul municipiu din Moldova care nu avea semnat niciun proiect pe actualul exerciţiu financiar, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Daniel Suciu.

Am semnat astăzi 2 proiecte care facilitează deplasarea nemotorizată, alte 2 proiecte sunt în zona de învăţământ iar al cincilea proiect este de modernizare a staţiilor de transport public, a explicat directorul ADR Nord-Est, Vasile Asandei.

La evenimentul de semnare a celor 5 contracte au fost prezenţi şi parlamentari ai PSD Bacău dar şi liderul filialei judeţene social-democrate, europarlamentarul Dragoş Benea.

A lipsit însă primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, aflat într-un conflict deschis cu conducerea PSD Bacău după ce i-a fost retras sprijinul politic. De altfel, acesta şi-a exprimat nemulţumirea încă de miercuri că semnarea contractelor se face la sediul Instituţiei Prefectului, şi nu la primărie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel