Vicepremierul atacă partidele politice. "O mare ipocrizie"

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, marţi, că partidele politice au adus în sistemul de administraţie publică incompetenţă şi oameni nepregătiţi pentru funcţie, fapt care nu se va mai întâmpla deoarece va exista un trunchi al statului de funcţionari.

'Avem în primul rând o problemă cu faptul că partidele politice au (...) adus în sistem incompetenţă, oameni nepregătiţi. Nu problema că un partid vine la guvernare şi-şi face proiectul lui de guvernare, ci faptul că a adus oameni care nu erau pregătiţi pentru funcţie.

Nu se va mai putea face asta. Vom reconstrui funcţia de inspector superior, inspector de stat (...) De exemplu, un partid vine la guvernare, vine cu un proiect de guvernare, evident că acest proiect trebuie să-l poată urmări, dar pe de altă parte vom avea (...) un trunchi al statului de funcţionari care nu se mişcă din sistemul de stat', a spus Dîncu, la Realitatea TV, întrebat cum va fi realizată depolitizarea în administraţia publică.

Dîncu a mai spus că există în prezent 'o mare ipocrizie', unii dintre membrii de partid fiind transformaţi pentru noapte în prefecţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel