Veste neașteptată pentru cei care nu obțin bacalaureatul

BACALAUREAT 2014, BAC 2014
BACALAUREAT 2014, BAC 2014

Ministrul Educației, Remus pricopie, are în vedere "instituţionalizarea" meditaţiilor pentru cei care nu reuşesc să promoveze bacalaureatul, iar aceştia să primească o şansă în plus într-o sesiune specială de examene.

"Niciun sistem din lume nu are rată de succes de sută la sută. Atunci când ai 200.000 – 300.000 de copii într-un ciclu, unii vor fi foarte buni, unii medii, unii nu vor ţine acelaşi ritm de pregătire. Nu trebuie să-i pedepsim pe cei care nu reuşesc de prima dată, trebuie sprijiniţi. Prin urmare, la Ministerul Educaţiei lucrăm la un proiect ca instituţiile de învăţământ acreditate, respectiv liceele şi universităţile să poată să desfăşoare meditaţii instituţionalizate pentru o perioadă de trei – patru luni, strict cu programa de bacalaureat", a declarat ministrul Educației prezent la Arad  la o întrunire cu profesorii din mediul universitar.

Citește și: Oficial. Bacalaureat 2014: Rezultate dezastruoase la simulare

Remus Pricopie a spus că după aceste cursuri absolvenţii ar fi examaminaţi într-o sesiune de bacalaureat care ar fi programată în februarie-martie.

"Nu exclud să introducem o sesiune de bacalaureat, după ce se termină această sesiune de pregătire. Apare o singură problemă, aceea că programul, calendarul şcolar este foarte încărcat", a spus ministrul, adăugând că se caută soluţii pentru stabilirea unui calendar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel