Valeriu Gheorghiţă, despre etapele 2 și 3 de vaccinare. Ce trebuie să știe românii

Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță

Persoanele vulnerabile se pot programa, începând de sâmbătă, pe platforma de vaccinare, anunță coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. 

Valeriu Gheorghiţă a declarat, vineri, la Antena 3, că autoritățile își mențin obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate până în luna septembrie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că, din luna aprilie, va fi deschisă etapa a treia de vaccinare, în paralel cu etapa a doua, și va fi crescută capacitatea de vaccinare.

Întrebat de când vor putea începe românii să se programeze pe platformă, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că din 1 martie se deschid cele 130 de cabinete noi pentru vaccinare cu Pfizer, anunțate anterior.

În ce privește vaccinarea persoanelor cu dizabilități cu ajutorul echipelor mobile, medicul a spus că procesul este mai anevoios deoarece este vorba de 25.000 de persoane la nivel național, adică 25.000 de adrese și nu există suficiente echipe mobile disponibile ca să permită vaccinarea în timp scurt.

Ce zice despre pașaportul de vaccinare

Referitor la pașaportul de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a spus că discuțiile există la nivelul statelor membre UE și este posibil să se ajungă „la acest tip de adaptare tocmai pentru a înlesni circulația persoanelor fără să mai fie nevoite să facă un test care să dovedească absența virusului și să nu mai intre în carantină”, însă, în opinia sa, o decizie ar fi prematură, având în vedere că doar circa 3% din populația Europei este vaccinată complet: „Cred că această decizie nu este oportună la momentul acesta”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel