Vacanță în Grecia. Lucruri pe care nu le știai despre insula Corfu. De ce trebuie să guști măcar o dată lichiorul Kumquat

Vacanță în Grecia. Lucruri pe care nu le știai despre insula Corfu. De ce trebuie să guști măcar o dată lichiorul Kumquat / Foto: Pixabay, de etheriel
Vacanță în Grecia. Lucruri pe care nu le știai despre insula Corfu. De ce trebuie să guști măcar o dată lichiorul Kumquat / Foto: Pixabay, de etheriel

Află în articol lucruri pe care nu le știai despre insula Corfu.

Insula grecească Corfu este cunoscută la nivel internațional pentru lichiorul său unic de kumquat. Când vizitați Corfu și vă plimbați pe drumurile pitorești ale orașului vechi, este posibil să vedeți o varietate de sticle care conțin lichidul portocaliu. Localnicii îl numesc pur și simplu kumquat și este băutura locală care a devenit o marcă comercială a insulei, scrie Greek Reporter.

Mai multe distilerii produc lichiorul, dar multe alte produse culinare folosesc și acest fruct ca ingredient principal.

De unde provine kumquat


Fructul portocaliu mic este originar din China și sudul Japoniei. În țările asiatice, oamenii folosesc și kumquat ca bonsai, iar uneori este oferit cadou ca simbol al norocului. Sensul termenului este "fructul de aur" și a fost adus pe insula Corfu de un agronom englez în 1860. Din acel moment, kumquat-ul a devenit unul dintre principalele produse agricole ale insulei.

Arborele, cunoscut și sub numele de kumquat Marumi, produce un fruct mic, rotund sau oval, de culoare galben-aurie, cu o coajă dulce. Pulpa, totuși, este destul de amară și este folosită în principal ca ingredient pentru marmeladă și jeleu, deși este posibil să mănânci kumquat crud.

Culoarea băuturii determină dacă lichiorul a fost făcut din coajă sau din fructul însuși. Dacă culoarea este portocaliu strălucitor, atunci a fost făcută numai din coajă. Are un gust foarte dulce și, de asemenea, este extrem de parfumat. Deoarece este destul de puternic la gust, este opțiunea preferată pentru prepararea cocktail-urilor, precum și pentru adăugarea de aromă la creme și budinci.

Lichiorul alb, în ​​schimb, este considerabil mai puțin dulce. Localnicii îl servesc de obicei după masă, în același mod în care servesc ouzo, tsikoudia și tsipouro în alte părți ale Greciei. Pe insula Corfu multe companii locale produc o varietate de delicatese din fructe, cum ar fi siropul de kumquat (ideal ca topping pe iaurt grecesc) și marmeladă, dar este folosit chiar și la prăjituri.

Istoria insulei Corfu

Corfu este una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei. Își împărtășește numele cu cel mai populat oraș al său, Corfu, care servește și drept capitală a arhipelagului insulei Ionice. Corfu este o destinație obligatorie pentru oricine dorește să experimenteze viața pe o insulă grecească. Peisajele sale uluitoare, lanțurile muntoase și plajele sunt printre cele mai memorabile din țară, iar amestecul de influențe culturale, variind de la franceză și engleză până la venețiană și, desigur, greacă, vă va oferi o înțelegere unică a modului în care s-a dezvoltat cultura insulelor Ionice.

Istoria orașului Corfu poate fi urmărită până în Grecia antică și mitologia greacă. Corfu este cunoscut sub numele de Kerkyra în greacă, un nume derivat de la nimfa Korkira. În mitologia greacă, Poseidon, zeul grec al mării, se îndrăgostește de Korkira, o răpește și o ascunde pe insula care îi poartă acum numele.

Mitul susține că Poseidon și Korkira au dat naștere unei linii de oameni care au devenit cunoscuți ca feacieni. Corfu a făcut mai târziu o apariție importantă într-un alt mit notabil. În călătoria lui Ulise înapoi la Ithaca, naufragiat pe țărmurile Corfu, unde feacii îl ajută să-și continue călătoria de întoarcere acasă.

Nu este o coincidență că insula Corfu ocupă un loc proeminent în lumea mitologiei grecești antice. Există dovezi arheologice care arată că insula a dezvoltat comunități umane în epoca paleolitică. De fapt, oamenii locuiau pe Corfu chiar înainte ca aceasta să devină o insulă. Marea care înconjoară Corfu a fost doar un lac până când nivelul mării a crescut, între 10.000 și 8.000 î.Hr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel