USR - Fără penali. Primele 300.000 de semnături, depuse: Sub asediu!

Uniunea Salvaţi România a depus joi, la Parlament, primul calup de 300.000 de semnături din cele un milion strânse în campania "Fără penali în funcţii publice", a anunţat preşedintele USR Dan Barna.

"Fără penali - această iniţiativă cetăţenească fără precedent în istorie - a ajuns în Parlament. Astăzi am depus primul calup de 300.000 de semnături. Mâine vom depune restul de 700.000 de semnături şi intrăm în cea de a treia etapă după strângerea de semnături, după validarea lor de către primari. Iată că ajungem la etapa parlamentară a iniţiativei cetăţeneşti.

Dincolo de asediul sub care a fost ţinută această iniţiativă în mod constant, dincolo de dispreţul iniţial, dincolo de surpriza când numărul de semnături a depăşit un milion, dincolo de încercările multor primari PSD care efectiv au furat semnăturile cetăţenilor, fie refuzând să le valideze, fie tăindu-le cu rea credinţă pe motive pur şi simplu absurde, (...) am depăşit pragul semnăturilor necesare - avem un milion de semnături, avem 23 de judeţe care au depăşit pragul de 20.000 de semnături", a afirmat Barna, într-o conferinţă de presă la Parlament.

El a spus că obiectivul USR este să aducă această iniţiativă în plenul Parlamentului pentru a fi votată şi pentru a ajunge la referendum.

"Este un obiectiv pe care acest partid şi-l asumă cu toată seriozitatea şi cu toată decizia şi suntem convinşi că "fără penali în funcţii publice" acest principiu de minimă morală a societăţii va ajunge în Constituţia României. USR va avea unul dintre obiective când va veni la guvernare, primul obiectiv va fi de a pune principiul fără penali în funcţii publice în legislaţie şi, respectiv, în Constituţie", a adăugat Barna.

Potrivit lui Barna, USR lucrează în prezent şi la un film şi la un jurnal al acestei campanii, pentru că "este un exemplu că civismul renaşte în România".

Liderul USR a mai spus că aceste semnături vor merge la Curtea Constituţională şi apoi intră în procedura parlamentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel