Unde va fi organizat EUROVISION 2023. Probleme după victoria Ucrainei de la Torino

Facebook Eurovision Song Contest
Facebook Eurovision Song Contest

Ucraina a câştigat marea finală a EUROVISION 2022, însă această victorie ridică mari probleme. Ţara este în mijlocul unui război cu Rusia, astfel că nu se ştie unde va fi organizată competiţia din 2023. 

Ţara câştigătoare este, prin tradiţie, organizatoarea următorului concurs, însă este puţin probabil ca Ucraina să poată face asta, scrie BBC

Ultima dată când s-a întâmplat ceva similar, adică o ţară câştigătoare nu a putut organiza concursul, a fost în 1980, când Olanda a preluat organizarea EUROVISION de la Israel, ţară care a refuzat să mai organizeze competiţia după ce a câştigat-o doi ani la rând. 

Cu toate astea, cei de la EBU, organizatorii concursului, spun că nu s-a luat încă nicio decizie pentru 2023. 

"Este evident că sunt multe provocări unice implicate în găzduirea competiţiei de anul viitor. Cu toate astea, ca în orice alt an, aşteptăm cu nerăbdare să vedem cerinţele şi responsabilităţile implicate în găzduirea competiţiei cu cei de la UA-PBC şi alte părţi interesate pentru a ne asigura că vom găsi cel mai potrivit loc pentru a 67-a ediţie a EUROVISION", se arată în comunicat. 

Zelenski vrea ca EUROVISION 2023 să aibă loc la Mariupol 

 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat sâmbătă victoria ţării sale la Eurovision 2022 şi a postat pe pagina sa de Facebook: Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa, făcând legătura cu invazia rusă, relatează AFP.

Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!, a adăugat el despre acest oraş-port din sudul ţării ocupat de trupele ruse şi distrus aproape în totalitate.

Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victoria sa şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!, a scris, de asemenea, şeful statului ucrainean.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa "Stefania", în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucraina a primit 631 de puncte, conform Agerpres.

CITEŞTE ŞI EUROVISION 2022. Juriul din România, DESCALIFICAT. Ce s-a întâmplat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel