Un stat din SUA interzice vânzarea armelor

Armele interzise în Connecticut
Armele interzise în Connecticut

Connecticut ar putea deveni primul stat din SUA care interzice vânzarea armelor către persoanele care apar pe lista de supraveghere a Guvernului. Guvernatorul democrat, Dannel Malloy a declarat joi că va semna un ordin de execuție, informează Reuters.

S-au întocmit liste de supraveghere

Potrivit lui Malloy, această măsură are nevoie de aprobare federală și necesită ca poliția de stat să verifice daca vreun potențial cumpărător de arme a fost pe lista federală sau pe lista de supraveghere a persoanelor care sunt suspecte că ar avea legături cu terorismul.

De asemenea, acesta a afirmat că va fi exclusă orice posibilitatea ca vreo persoană din cele care se găsesc pe aceea listă să dețină vreo armă.

Această decizie vine ca un răspuns la spusele președintelui Barack Obama în cadrul Congresului de a interzice oamenilor care se află pe lista de supraveghere să achiziționeze orice fel de arme, în urma masacrului de săptămâna trecută din California, unde 14 persoane au fost omorâte de un cuplu inspirat de obiceiurile Statului Islamic.

"O să semnez acest ordin executiv deoarece este cel mai corect lucru pe care trebuie să îl fac", le-a spus Malloy reporterilor în Hartford. " Dacă nu poți trece de lista de supraveghere a guvernului, atunci înseamnă că nu ești în măsură să cumperi o armă.

Acum aproape 3 ani, un om înarmat a omorât 26 de persoane, dintre care 20 de copii, la Școala Elementară Sandy Hook din Newtown, Connecticut, această scenă fiind una dintre cele mai îngrozitoare din istoria Americii.
În urma acestui atac, Malloy a propus Statelor Unite una dintre cele mai stricte legi în ceea ce privește armele. Această lege interzice mai mult de 100 de arme de tip militar și limitarea în magazine a muniției la 10 gloanțe.

[citeste si]

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, consideră binevenită acțiunea lansată de Connecticut, dar a spus că administrația Obama a fost determinată să continue acțiunea federală asupra armelor, menționând că oamenii pot călători între jurisdicții pentru a ocoli legile locale care limitează achizițiile de arme de foc.

"Inevitabil, există o anumită deficiență a acestei abordări", a declarat Earnest reporterilor în conferința de presă de joi. "Acesta este motivul pentru care angajamentul președintelui de a ține armele departe de mâinile celor care nu ar trebui să le aibă este în continuare o prioritate a strategiei sale federal legislative."

Totuși, această interdicție nu ar fi oprit masacrul din California, întrucât atacatorii nu se aflau pe nicio listă de supraveghere a guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel