Un român care și-a ucis soția și fiica, prins după 28 de ani. Oribila crimă din 1992

Un român care și-a ucis soția și fiica, prins după 28 de ani. Oribila crimă din 1992 / Foto: Pixabay
Un român care și-a ucis soția și fiica, prins după 28 de ani. Oribila crimă din 1992 / Foto: Pixabay

Un român care credea că a pus la punct crima perfectă a fost totuși prins, după 28 de ani.

Un român, care şi-a ucis soţia şi fiica în Franţa, a crezut că a pus la cale crima perfectă și că va scăpa basma curată, dar a fost arestat la 28 de ani de la comiterea dublei crime, scrie Observator.ro

Marian Marinescu are acum 72 de ani şi a fost prins cu ajutorul tehnicilor moderne de analiză a ADN-ului. Familia sa este în stare de şoc deoarece nu s-au așteptat ca asasinul celor două să fie chiar el. În toți acești ani, bărbatul și-ar fi plâns soția și fiica, dând impresia că suferă după moartea acestora. În cele trei decenii rudele s-au consolat reciproc, iar adevărul crunt a ieșit la iveală abia cum.

VEZI ȘI: Crimă în Ilfov. Un fost polițist și-a înjunghiat mortal soacra. Fosta soție a scăpat cu viață

Ce s-a întâmplat în urmă cu 28 de ani

Oribila crimă a avut loc în perioada sărbătorilor de iarnă, în anul 1992. Michelle Marinescu, în vârstă de 43 de ani atunci, şi fiica acesteia, Christine, de numai 13 ani, au fost găsite moarte în propria casă. Anchetatorii descoperise atunci că fetița fusese și violată înainte să moară. Dubla crimă i-a îngrozit atunci pe oamenii din mica localitate Isère, de lângă Grenoble. A urmat o anchetă stufoasă. Oamenii legii au audiat zeci de persoane în anii ce au urmat. Au închis şi redeschis dosarul de mai multe ori, dar fără succes. Criminalul era de negăsit, iar polițiștii crezuseră că chiar au de a face cu o crimă perfectă în care ucigașul și-a ascuns bine toate urmele. Rezolvarea cazului a venit abia acum, la 28 de ani distanță. La începutul acestui an un test genetic a scos la iveală faptul că urmele de ADN de pe pantalonii copilei îi aparţin tatălui ei, Marian Marinescu.

"Aceste date de necontestat, alături de reexaminarea dosarului şi analiza programului suspectului, i-a condus pe magistraţi să îl pună sub acuzare pe Marian Marinescu pe 14 iunie 2021, pentru asasinarea soţiei sale, Michele, şi pentru moartea, precedată sau însoţită de viol, fiicei sale, Christine.", a declarat Eric Vaillant, procuror.

VEZI ȘI: Crima care a șocat Grecia. Ultimele clipe din viață ale tinerei mame Caroline Crouch, înregistrate de ceasul inteligent de la mână

Criminalul a păstrat legătura cu familia fostei soții

Șocant este și faptul că bărbatul, inginer de profesie, a păstrat legătura cu familia fostei soții în toți acești ani. Bărbatul mai are un băiat, care la momentul producerii crimei avea doar 7 ani. În toți acești ani, rudele s-au consolat reciproc, iar copilul habar nu a avut că este crescut în continuare de cel care i-a omorât mama și sora. Marian Marinescu scăpase în 1992 pentru că prezentase un alibi destul de solid. El le spusese polițiștilor că era plecat în România atunci când soția sa și fiica au fost omorâte. A fost scos de pe lista suspecților, iar în toți acești ani oamenii legii au mers pe piste total greșite.

"Este cel mai rău deznodământ pentru această familie, care timp de 28 de ani a căutat adevărul. Toate ipotezele au fost luate în calcul de clienţii mei. Cea prezentată azi este cea mai rea dintre toate.", a declarat Herve Gerbi, avocatul familiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel