Un președinte a scandalizat opinia publică după un interviu acordat

Președintele statului Filipine, Rodrigo Duterte, a scandalizat opinia publică după ce în timpul unui interviu acordat publicației Al-Jazeera menționând că toți civilii nevinovați uciși în lupta cu membrii clanurilor traficante sunt ”victime colaterale.” 

Cunoscut pentru declarațiile sale radicale, președintele Rodrigo Duterte a precizat că în războiul pe care îl poartă cu traficanții de droguri poliția poate folosi arme automate. Mai mult, cazurile în care civilii vor fi uciși vor fi investigate însă oamenii legii nu vor purta răspundere penală, notează The Guardian.

Duterte nu s-a oprit aici și a comparat situația actuală cu civilii uciși de SUA în Filipine în timpul războiului din Vietnam. Acesta susține că ”atunci când bombardezi un sat pentru a ucide inamicul și mor civili” ei sunt ”victime colaterale” în schimb. în această situație statul filipinez este acuzat de ”crimă.”

Din 30 iunie de când Rodrigo Duterte a preluat puterea, aproximativ 3.800 de oameni și-au pierdut viața în războiul împotriva traficului de droguri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel