Congres CDU. Candidat surpriză pentru înlocuirea lui Merkel

Angela Merkel
Angela Merkel

Trei candidaţi se află în prezent în cursa pentru înlocuirea Angelei Merkel la şefia Uniunii Creştin Democrate (CDU), însă un alt membru al partidului a declarat joi pentru dpa că este pregătit să îşi depună la rândul său candidatura. 

Andreas Ritzenhoff, în prezent director executiv al companiei de produse de aluminiu Seidel, este încrezător că un delegat la conferinţa de vineri a CDU îl va propune ca al patrulea candidat. Cei trei candidaţi din prezent - omul de afaceri Friedrich Merz, secretarul general al CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, şi ministrul sănătăţii Jens Spahn - au făcut campanie înaintea conferinţei, unde va avea loc un vot pentru alegerea unui nou lider. Ritzenhoff a spus că a conceput un plan pentru Europa. "Dacă nu vom reuşi să creăm o naţiune europeană comună în câţiva ani, există riscul ca această şansă să fie pierdută definitiv", a declarat el. 

Ritzenhoff a intrat în CDU la începutul acestui an

"Politica externă, apărarea, politica privind imigraţia şi politica industrială sunt exemple de portofolii care trebuie adunate într-un guvern european", a mai spus el. Ritzenhoff, care a intrat în CDU la începutul acestui an, a spus că dacă va deveni liderul partidului se va lupta pentru îmbunătăţirea infrastructurii din Germania şi va investi mai mult în reducerea schimbărilor climatice. Angela Merkel a decis să renunţe la conducerea partidului în fruntea căruia se afla din 2000, după rezultatele umilitoare obţinute de blocul său conservator în alegerile regionale şi după căderea în sondajele de opinie. Ea va rămâne totuşi în funcţia de cancelar până în 2021, la finalul actualului mandat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel