Un general ucrainean a primit o moștenire de un milion de dolari. Ce a făcut cu toți banii

Un general ucrainean a primit o moștenire de un milion de dolari. Ce a făcut cu toți banii / Foto: Pixabay
Un general ucrainean a primit o moștenire de un milion de dolari. Ce a făcut cu toți banii / Foto: Pixabay

Un general ucrainean a primit o moștenire de un milion de dolari. Află în articol ce a făcut cu banii.

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valerii Zaluzhnyi, a moștenit 1 milion de dolari. Generalul, la rândul său, a donat toți banii armatei ucrainene.

Zaluzhnyi a primit moștenirea de la un american de origine ucraineană, Hryhorii Stepanets. Acest lucru a fost raportat de familia Stepanets. În ianuarie, generalul a donat întreaga sumă Forțelor Armate ale Ucrainei. Forțele Armate ale Ucrainei au confirmat această informație, ca răspuns la solicitarea Ukrainska Pravda.

"Generalul Zaluzhnyi a transferat întreaga sumă în contul special de la Banca Națională a Ucrainei dedicat Armatei Ucrainei. Detaliile tranzacției SWIFT de la bancă din 5 ianuarie 2023 au confirmat acest lucru", a declarat serviciul de presă al Forțelor Armate ale Ucrainei.

"Mi-am dat toată viața Forțelor Armate. Și nu aveam nicio îndoială cu privire la ce să fac cu moștenirea. Ultima voință a domnului Hryhorii a fost, evident, să sprijine armata ucraineană prin mine. Îi sunt recunoscător tuturor celor care ajută Forțele Armate ale Ucrainei. Și sunt recunoscător familiei mele pentru înțelegere", a declarat Zaluzhnyi.

Cine a fost Hryhorii Stepanets


Stepanets s-a născut în 1938 în orașul ucrainean Vinnytsia. Tatăl său a luptat în al Doilea Război Mondial și a fost ucis de germani în octombrie 1941. Hryhorii și mama sa au fost evacuați în Urali, unde au suferit de foame și alte greutăți. După sfârșitul războiului, s-au întors la Vinnytsia. De asemenea, în oraș era foarte puțină mâncare la acea vreme. Au supraviețuit doar datorită unchiului lor care luptase în război (era rănit și își pierduse un picior), care le împărțea rațiile militare.

Stepanets a absolvit o școală medie și s-a alăturat Universității de Stat din Moscova în 1956. A absolvit cu o diplomă de master în matematică și chimie, precum și un doctorat în chimie fizică. Vorbea fluent ucraineană, rusă, germană, italiană și engleză.

În timp ce lucra la Institutul de Cercetare și Dezvoltare Geofizică din Moscova, a semnat o scrisoare în sprijinul dizidenților antisovietici; la scurt timp după aceea, guvernul sovietic l-a demis. Ulterior, KGB-ul l-a urmărit penal, iar el nu a mai putut obține un loc de muncă. A depus o cerere de viză, dar au respins-o.

Situația s-a schimbat când Gorbaciov a venit la putere, iar lui Stepanets i s-a acordat dreptul de a părăsi Uniunea Sovietică. În 1989, a ajuns în SUA și a început să lucreze pentru Microsoft în Redmond, Washington, lucrând ca dezvoltator de software. Împreună cu un alt dezvoltator de software, a inventat un brevet pentru decodarea codurilor de date cu lungime variabilă; brevetul a fost predat către Microsoft.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel