Un gălățean a lăsat moștenire o mică avere unei fiice necunoascute

Pixabay / Un gălățean a lăsat moștenire o mică avere unei fiice necunoascute
Pixabay / Un gălățean a lăsat moștenire o mică avere unei fiice necunoascute

Un gălățean a lăsat o mică avere în urma sa, în biblioteca apartamentului său. În momentul de față este căutată fiica sa. 

Maricel Coman avea 79 de ani și trăia singur într-un apartament din Galați. În luna octombrie a anului trecut, îngrijorați după ce nu-l mai văzuseră timp de câteva zile, vecinii au anunțat autoritățile. Polițiștii veniți au intrat pe fereastra apartamentului și l-au găsit înăuntru pe pensionar, fără viață. Ce a urmat după nefericita descoperire ar putea să fie lesne confundat cu un scenariu de film de la Hollywood, scrie Viața Liberă

Câțiva oameni din bloc au fost chemați să-l identifice pe fostul lor vecin. În momentul în care i-au scos actele din bibliotecă, de pe un raft au căzut mai multe teancuri groase de bani. Erau doar bancnote de 200 și de 500 de lei. Cu toate că nimeni nu a numărat banii, vecinii estimează că suma din bibliotecă s-ar ridica la aproximativ 200.000 de lei. Tot oamenii din bloc spun că polițiștii au luat cheia apartamentului, fără a-i sigila și ușa, însă.

”La momentul sesizării decesului, a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. În cadrul acestuia au fost făcute verificări și pentru identificarea unor posibili aparținători. Întrucât nu au rezultat fapte de natură penală, dosarul a fost înaintat Parchetului cu propunerea de clasare”, a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Galați.

Trupul a rămas la Morgă trei luni 

În așteptarea unei rude, trupul lui Maricel Coman a fost păstrat, pentru trei luni, la Morgă. Cum niciun aparținător nu a apărut, bărbatul a fost înmormântat de Primăria Galați. Potrivit unor prieteni, gălățeanul a luat însă cu el în mormânt și un secret. Dacă lucrurile se vor dovedi adevărate, apartamentul și mica avere găsită în bibliotecă ar putea ajunge în posesia unei moștenitoare misterioase.

În căutarea Veronicăi

Timp de 18 ani, gălățeanul i-ar fi plătit pensie alimentară fiicei sale, căreia îi spunea Veronica. ”Doar la distracții pomenea că are pe cineva, că a plătit pensie alimentară. Nu dădea însă amănunte și nici nu am văzut acte”, spune unul dintre apropiații băiatului.

Din spusele altui prieten al lui Maricel Coman, fata lui ar avea acum 58 de ani și ar fi, la rândul ei, părinte. Același prieten spune că Veronica locuiește, în prezent, undeva în Micro 19.   

Dincolo de păreri și presupuneri, actele existente în Combinatul Siderurgic, acolo unde gălățeanul a lucrat, confirmă varianta unei moștenitoare. ”Din anul 1974 și până în 1981, salariatul nostru, Coman Maricel, care lucra la Laminorul de tablă groasă, plătea pensie alimentară unei fete pe nume Veronica. Atât am putut să aflu din arhivele noastre”, a precizat Ilinca Diaconu, din partea Sindicatului Liber al Siderurgiștilor.

Bunurile ar putea ajunge la autoritățile locale

Cel mai probabil, posibila moștenitoare nici măcar nu știe încă despre toată această poveste. Primăria ar putea să o găsească, însă doar în urma unei sesizări venite din partea asociației de proprietari. ”Primăria poate declanșa procedura succesiunii ca urmare a unei sesizări fie din partea unei persoane, fie din partea unei instituții. Dosarul este transmis camerei notarilor publici în vederea emiterii certificatului de vacanță succesorală, după ce sunt identificate bunurile mobile, imobile, precum și moștenitorii. Până acum, nu a fost depusă niciun fel de sesizare legată de acest caz”, a explicat Petrica Pațilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați.

În situația în care fiica moștenitoare nu va revendica bunurile tatălui ei, apartamentul cu două camere și suma de bani din bibliotecă vor intra în posesia administrației locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel