Un adolescent de 16 ani s-a urcat drogat la volan. În urma accidentului provocat, trei tineri au fost răniți

Fotografie de la Artyom Kulakov, Pexels
Fotografie de la Artyom Kulakov, Pexels

Un adolescent fără permis s-a urcat drogat la volan și a provocat un accident soldat cu victime. 

Un adolescent de 16 ani a decis că este o idee bună să se urce la volanul unei mașini, deși nu deținea permis de conducere și, pe deasupra, consumase substanțe psihoactive. Acesta a produs un accident pe o stradă din municipiul Bistrița în cursul zilei de duminică, iar în urma evenimentului rutier, atât adolescentul, cât și alți trei tineri aflați în mașină au fost răniți, șoferul minor fugind de la locul accidentului pentru o perioadă de timp, notează Agerpres. 

”Din primele date, un autoturism condus de un tânăr de 16 ani, din Bistriţa, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp de susţinere a reţelei electrice. În urma accidentului a rezultat rănirea şoferului şi a trei pasageri, aceştia necesitând ulterior acordarea de îngrijiri medicale. La momentul intervenţiei poliţiştilor, şoferul nu a fost găsit la locul producerii accidentului, acesta revenind la scurt timp. În urma testării cu aparatul etilotest a acestuia, rezultatul a fost negativ. Testarea cu aparatul drugtest a indicat însă faptul că tânărul consumase substanţe psihoactive", transmite IPJ Bistrița Năsăud. 

Se pare că mașina i-a fost împrumutată de un alt adolescent, de 17 ani, care se afla, de asemenea, în autovehicul. 

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unu vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, părăsirea sau modificarea locului accidentului şi încredinţarea unui vehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere.

Accident grav în Bulgaria, autocar cu 38 de copii răsturnat în şanţ

Un autocar din Serbia a fost implicat duminică seara într-un accident în Bulgaria în care au fost răniţi copii şi adulţi care se aflau la bord, informează dpa.

Accidentul a avut loc în oraşul Stara Sagora din sudul Bulgariei. Autocarul se deplasa spre capitala Sofia când a părăsit şoseaua şi s-a răsturnat într-un şanţ. Opt copii şi patru adulţi au fost transportaţi la spital, unii cu răni grave, a anunţat ministerul bulgar de interne. Alţi pasageri au fost examinaţi şi au primit tratament medical.

Drept cauză a accidentului este suspectată o eroare din partea şoferului, atunci când atenţia acestuia a fost distrasă în autocar, a declarat ministrul de interne Ivan Demerdjiev pentru postul bTV.

Autocarul pornise spre Belgrad de pe coasta Mării Negre şi avea la bord 38 de copii şi zece adulţi din Serbia. Copiii participaseră la un festival de folclor în staţiunea de pe litoral Slancev Briag (Sunny Beach).

Accidentul are loc la nouă zile după un accident grav petrecut în Bulgaria în care a fost implicat un autobuz din România şi în care au murit patru persoane, scrie Agerpres.

De asemenea, MAE transmite că autorităţile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul. Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului. MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel