UDMR dă cărțile pe față despre viitorul Guvern

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a subliniat, în contextul formării unui nou Guvern, că pactul de colaborare parlamentară semnat cu PSD-ALDE are un termen de patru ani. 

”Înțelegerea noastră cu coaliția condusă de PSD este pentru patru ani, sub condiția că vom analiza situația după fiecare sesiune parlamentară și vom decide cum procedăm în continuare. Dacă nu vrem să rămânem blocați cu cele 6,5 procente ale noastre, trebuie să avem un dialog cu cineva. În perioada următoare, trebuie să ne concentrăm pentru ca atmosfera anti-maghiară să nu crească, deoarece are de suferit foarte mult comunitatea noastră. Pe de altă parte, trebuie să ducem lucrurile mai departe pentru a nu renunța la niciunul din obiectivele comunității”, a susținut Kelemen Hunor, potrivit Digi24. 

Deși declarațiile publice sunt altele, liderul UDMR susține că partidele de la putere nu au respins radical solicitările Uniunii, astfel că sunt șanse ca unele dintre acestea să se materializeze în următoarea sesiune parlamentară. Modificările care ar permite extinderea folosirii limbii maghiare ar putea fi discutate chiar în septembrie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel