Ucraina: Situația din Slaviansk a scăpat de sub control

Reluarea operaţiunilor  antiteroriste de către forțele ucrainene în estul țării  s-au soldat cu victime. Blindatele ucrainene au  ajuns, joi, până în Slaviansk, unul dintre bastioanele separatiștilor ruși. Potrivit agențiilor de știri, forțele militare ucrainene continuă să preia controlul unor oraşe sau regiuni din estul ţării controlate de separatişti proruşi.

„În prezent, situaţia din Slaviansk a scăpat de sub control şi de ceea ce se întâmplă acum acolo sunt responsabili oamenii care terorizează populaţia locală. Focurile de armă şi exploziile sunt efectuate de diversionişti, separatişti, oameni înarmaţi şi în prezent ei nu pot fi influenţaţi", a declarat joi purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate din Ucraina, Marina Ostapenko, relatează Vocea Rusiei.

Serviciul de presă al regiunii Doneţk, din care face parte Slaviansk, a anunţat, citând medicii din zonă, că o persoană a fost ucisă şi alta a fost rănită în schimburile de focuri. Nu există informaţii în acest moment privind afilierea celor doi oameni, respectiv dacă erau din tabăra separatistă sau proguvernamentală.

Aleksandr Turcinov, preşedintele interimar al Ucrainei,  a ordonat, miercuri, reluarea „operaţiunilor antiteroriste" în estul ţării, după armistiţiul de Paşti.

În replică, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a ameninţat Ucraina cu o intervenţie militară precum cea din Georgia, în 2008. „Dacă interesele noastre, interesele noastre legitime, interesele ruşilor sunt atacate în mod direct, aşa cum au făcut, de exemplu, în Osetia de Sud, nu văd altă cale decât de a răspunde, cu respectarea dreptului internaţional. Un atac împotriva cetăţenilor ruşi este un atac împotriva Rusiei", a avertizat şeful diplomaţiei ruse, într-un interviu pentru serviciul în limba engleză al postul de televiziune Russia Today.

Citește și: Băsescu: Românii plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme dacă e nevoie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel