Ucraina şi Norvegia au ajuns la un acord de securitate pe fondul amenințării Rusiei

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Ucraina și Norvegia, ambele țări vecine cu Rusia, au încheiat un acord de securitate bilateral.

Ministrul norvegian de externe, Espen Barth Eide, a declarat conform AFP, că "Norvegia va furniza Ucrainei sprijin militar, politic, financiar şi umanitar pe termen lung".

"Acordul demonstrează angajamentul nostru politic clar de a continua să susţinem Ucraina aşa cum facem de când a început atacul brutal şi la scară mare al Rusiei, în urmă cu peste doi ani", a adăugat şeful diplomaţiei norvegiene într-un comunicat.

Textul urmează să fie semnat şi făcut public la viitoarea întâlnire a lui Zelenski cu premierul Norvegiei, Jonas Gahr Store; nu s-a stabilit încă data evenimentului, precizează comunicatul.

Ucraina își întărește colaborările cu partenerii occidentali în timp ce se confruntă cu dificultăți pe front

La viitoarea întâlnire a lui Zelenski cu premierul Norvegiei, textul urmează să fie semnat şi făcut public. Comunicatul precizează că nu a fost stabilită încă data evenimentului.

Ucraina își întărește colaborările cu partenerii occidentali în timp ce se confruntă cu dificultăți pe front. Până în prezent, Ucraina a încheiat acorduri bilaterale de securitate cu aproximativ zece state, inclusiv Franța, Germania și Regatul Unit.

Norvegia, membră NATO, are graniţă cu Rusia în regiunea arctică şi s-a angajat deja să acorde Ucrainei un ajutor civil şi militar în valoare de 75 de miliarde de coroane în perioada 2023-2027, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel