Ucraina interzice prin lege simbolurile sovietice și propaganda nazistă

Ucraina a scos în afara legii simbolurile, numele și melodiile comuniste, într-o nouă încercare de a se desprinde de trecut său sovietic.

Legea care a fost adoptată joi seară cu 254 de voturi "pentru", din totalul de 450 de parlamentari, vizează și propaganda nazistă, conform AFP.

Astfel, în Ucraina va fi interzisă propaganda reprezentând "comunismul totalitar și regimul nazist", de la nume de străzi la steaguri, monumente și plachete.

Pentru fosta republică sovietică noua lege ar putea însemna o revizuire majoră a clădirilor publice și a piețelor din mai multe orașe, urmând ca străzile "Lenin" să fie redenumite, iar statuile bolșevicului înlăturate.

Misiune dificilă a Ucrainei - intrarea în NATO

Tot joi seară, Ucraina a anunțat că a elaborat o nouă doctrină națională de apărare ce denunță "agresiunea" Rusiei și stabilește ca obiectiv aderarea la NATO.

Potrivit lui Olexandr Turcinov, care conduce Consiliul de Securitate Națională al Ucrainei, agresiunea Rusiei reprezintă o amenințare 'pe termen lung', astfel că apartenența la NATO este 'singura garanție externă credibilă'.

George Soros: Sunt gata să investesc un miliard de dolari în Ucraina, cu o condiție

Oficialul ucrainean a insistat la ultima ședință a acestui consiliu că noua doctrină de apărare valabilă pentru următorii cinci ani se bazează pe realitatea agresiunii militare pornite de Rusia. 'Pentru prima dată în istorie, un membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU ce posedă arme nucleare recurge la această metodă pentru a intimida comunitatea internațională și își folosește potențialul militar pentru a ocupa și anexa un teritoriu al unui stat european', a mai subliniat Turcinov, citat de Agerpres.

În consecință, a continuat el, integrarea europeană și euroatlantică este acum o prioritate a Ucrainei și această țară dorește ca armata sa și serviciile sale de informații să se coordoneze cu cele ale statelor Alianței Nord-Atlantice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel