Ucraina ar fi încercat să-l asasineze pe Putin. Chirieac: Un act ratat de propagandă. Se aşteaptă ceva

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (NataEv CH)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (NataEv CH)

Moscova susține că Ucraina a trimis două drone spre Kremlin noaptea trecută, într-o tentativă de a-l ucide pe președintele Vladimir Putin. Analistul politic Bogdan Chirieac a spus ce ar putea urma după acest incident.

"Este un act ratat de propagandă. Acum, care este scopul, că de fapt despre asta este vorba... Este evident că este serviciul secret al armatei... că o fi FSB, dar, mai degrabă, armata organizează aşa ceva. FSB-ul cu otrava, cu împuşcatul... Armata este cu drona, cu radiobaliza şi cu lucrurile de genul ăsta. Problema este lipsa de profesionalism, în sensul în care niciun serviciu profesionist din lumea asta nu îi crede că sunt ucrainenii.

Dacă, din nefericire, a fost atentatul ăla şi a murit Daria Dughina şi atunci inclusiv Washingtonul a condamnat asasinatul şi Papa de la Roma, aici nici pomeneală. Deşi comunicarea lui Zelenski nu a fost la înălţime, la acest moment. Marea Britanie a spus că îi susţine, că orice ţintă legitimă de pe teritoriul Federaţiei Ruse este o ţintă îndreptăţită pentru Ucraina. Ucrainenii au atacat aerodromul de la Engels, le-a distrus nişte bombardiere strategice, înţeleg că sunt grupuri de comando ucrainene care acționează pe teritoriul Rusiei, dar numai pe ținte militare, rezervoare de petrol, depozite avansate de muniţie şi aşa mai departe.

"Se aşteaptă ceva"

Acum, după acest act de propagandă care a fost, în opinia mea ratat, ce urmează... Ori Putin vrea să îşi retragă promisiunea făcută fostului premier israelian Naftali Bennett, anul trecut, vizavi de asasinarea lui Zelenski -  l-a rugat să nu-l asasineze - ori mai departe se ascunde ceva. (...)

Se aşteaptă ceva. Ori o tentativă de bombardare, de asasinat la adresa conducerii Ucrainei, ori este pentru propaganda internă, pentru ca ruşii să se simtă atacaţi, să simtă că ucrainenii au atacat Rusia şi nu Rusia Ucraina. Mi-e teamă că o să vedem în zilele următoare.

Plus că parada asta de 9 mai, pe care Putin nu are cum să nu o ţină, că nu şi-ar dori probabil anul ăsta să o ţină, este un moment de vulnerabilitate pentru Federaţia Rusă. Vă daţi seama, un atentat, nişte militari ruşi făcuţi  bucăţi odată cu parada... Nu serveşte în niciun fel propagandei Kremlinului, nici nu arată putere pentru Federația Rusă, ci slăbiciune", a spus analistul Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel