EXCLUSIV  TVR, scandal într-o emisiune. Discuția neștiută din 2012. Val Vâlcu, observație

Un moment atipic a avut loc în timpul emisiunii „Pulsul zilei" de la TVR1, în timp ce președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorgiu, explica de ce merge la referendumul pentru familia tradițională. În acest context, jurnalistul Val Vâlcu a povestit un moment din 2012.

Emisiunea „Pulsul zilei", difuzată de TVR 1, a fost întreruptă după ce un operator a folosit un limbaj neadecvat la adresa lui Mihai Gheorghiu, preşedintele Coaliţiei pentru Familie (CpF). În timpul emisiunii, rugat să transmită un mesaj românilor privind votul din zilele de 6 şi 7 octombrie, preşedintele CpF a fost bruiat de cameraman, care a spus: „Ce penibil sunteţi". „Votăm protecţia constituţională a definiţiei căsătoriei în termeni juridici. Votăm pentru viitorul... Operatorul dumneavoastră ne transmite mesaje: «Ce penibil sunteţi!». Foarte interesant şi elocvent", a spus Gheorghiu. Realizatorul TVR 1 a prezentat scuze atât invitaţilor, cât şi telespectatorilor. Ulterior, postul public de televiziune a transmis un comunicat prin care și-a cerut scuze invitaților din emisiune pentru situația creată, anunțând că va lua măsuri.

Moment din 2012. Observație

În acest context, Val Vâlcu și-a amintit un moment desfășurat în 2012, anul celui mai mare război politic de după Revoluţie, în pragul referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. „Am fost invitat la TVR. După finalul emisiunii la care am participat, spre ieșirea din sediu, mă abordează discret, aproape conspirativ, un cameraman tânăr, care mi-a spus: În sfârșit, auzim și altceva. Mă bucur că mai vin și alte păreri. Auzea altă opinie decât cea exprimată de Băsescu și admiratori ai acestuia", a povestit Val Vâlcu.

Jurnalisul a observat o diferență între momentul din 2012 și cel din 2018. „Dacă înainte spuneau ceea ce cred discret, acum e totul pe față, în direct", a precizat Vâlcu, adăugând: „În 2011, am colaborat cu TVR. Se mergea la o filmare cu patru oameni, operator, persoana cu sunetul, persoana cu luminile, șoferul. În timp ce la privat, mergea doar operatorul care făcea de toate. Deseori, era și șofer. Noi credeam că la TVR este o casă de odihnă, o stațiune de vacanță, dar iată că nu e așa. Operatorii iau parte la dezbateri, trăiesc momentul, se implică".

 

Vezi și: Scandal în direct la TVR pe tema referendumului. Reacția TVR



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel