Turcia închide punctele de frontieră cu Siria

siria
siria

Turcia va închide punctele de trecere a frontierei cu Siria începând de miercuri din "motive de securitate". Această decizie a fost luată  în contextul în care rebelii au preluat săptămâna trecută controlul asupra mai multor puncte de partea siriană a frontierei, a anunţat o sursă oficială turcă, relatează AFP.

Măsura îi vizează pe cetăţenii turci, a precizat această sursă. Străinii care vor vrea să treacă frontiera vor trebui să semneze un document care-i informează despre pericolele pe care le riscă, a adăugat oficialul.

"Am adoptat o asemenea măsură pentru cetăţenii noştri, din motive de securitate", a declarat acest oficial turc sub protecţia anonimatului. "Redeschiderea (punctelor de trecere a frontierei) va depinde de evenimentele de pe teren", a adăugat sursa citată.

Rebelii sirieni deţin controlul, de săptămâna trecută, asupra unui număr de trei dintre cele şapte puncte situate de partea siriană a frontierei, care constituie principalele puncte de trecerea frontierei între cele două ţări, şi anume la Bab al-Hawa, Al-Salama şi Jarablus.

La preluarea controlului asupra postului de la Bab al-Hawa, situat la aproximativ 50 de kilometri de oraşul sirian Alep, aproximativ 30 de camioane turce au fost jefuite, iar nouă dintre ele au fost incendiate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel