Turcan, către Palada: Sfaturile purtătorului de cuvânt al președintelui pentru purtătorul de cuvânt al premierului

palada
palada

Fostul consilier prezidențial și purtător de cuvânt al președintelui, Valeriu Turcan, îi dă sfaturi actualului purtător de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada

Valeriu Turcan a scris pe pagina de socializare că "Mirel Palada joacă după regulile fixate de Victor Ponta. Șeful lui Mirel Palada e cel care a dat tonul cu asemenea afirmații nedemne despre președintele României".

Fostul consilier prezidențial a adăugat următoarele sugestii pentru Mirel Palada: 

"• Poți fi tentat să crezi că reprezinți o persoană. Mare greșeală. Personalizarea într-o asemenea măsură a funcției publice nu este nicăieri acceptată ca un lucru normal; • Chiar dacă funcția e una politică (pentru că decizia de a comunica precum și conținutul comunicării sunt decizii politice în sine), tu nu faci politică pentru tine, ci pentru șeful Guvernului României;  • Pleacă de la premisa că orice spui ajunge cel puțin în toate ministerele de Externe. Chestiunile importante, precum comunicarea despre relația cu șeful statului, vor ajunge cu certitudine la toți omologii primului ministru și ai președintelui. Încearcă sa-ți imaginezi grimasa străinilor la auzul unor asemenea cuvinte;  • Ține-ți creativitatea în frâu pentru că nu despre asta e funcția; • Cam tot ce e informal, colocvial, e în general de prost augur;  • Întotdeauna asigură-te că ești în limitele mandatului și că acestea nu s-au schimbat în ultima vreme (contacte, discuții sau negocieri care s-ar putea să îți scape); • Există viață și după job și ai obligația să îți păstrezi mintea limpede. Fă distincția între ce trebuie să spui și viața reală. Nu purta cu tine ura de la serviciu și să nu ții acasă păpuși cu fața adversarului în care să mai înfigi ace când ai avut o zi proastă; • Întotdeauna obține confirmarea șefului tău pe sintagmele/frazele tari care ar putea stârni polemică publică; • Pentru că îi vrei binele șefului tău, gândește-te că s-ar putea ca uneori să greșească. Fii critic, reverifică discret cu terți când ai dubii cu privire la calea de urmat;  • În general, nu face lucruri care nu se fac. În mod particular, nu exagera când ai de apărat lucruri care nu sunt de apărat; • Pentru situațiile dificile să ai în vedere că dilemele intelectuale sunt explicate simplu de popor: “cine se laudă cu greșeala lui, greșește de două ori” (proverb românesc)". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel