Tudose, săgeți către doi miniștri: Puteau funcționa mai bine lucrurile

Darius Muresan / 29 dec 2017 / 21:25 Salveaza PDF Comentarii

Premierul Mihai Tudose a apreciat că mediul şi transportul sunt domeniile în care România înregistrează cele mai mari întârzieri, enumerând în acest sens chestiuni precum colectarea selectivă sau autostrăzile insuficiente. 

"Puteau să funcţioneze mai bine lucrurile pe zona de mediu, unde trăim într-o paradigmă foarte complicată, ea fiind complicată de noi, de români şi de cei care au trecut pe acolo în ultimii ani, zeci de ani. Să zic aşa, am exacerbat anumite lucruri, le-am radicalizat. Am făcut din toată ţara o mare rezervaţie naturală şi acum nu mai putem să facem nimic. Avem anumite întârzieri de ani de zile pe, de exemplu, colectarea deşeurilor, pe gropile de gunoi, pe colectarea selectivă. Acolo zic că suntem în zona cea mai rămasă în urmă, cumva, şi ne-ar trebui nişte măsuri de eficientizare şi de mărit viteza, dacă îmi acceptaţi figura de stil", a declarat primul ministru, vineri, la România Tv. 

"Pe zona de transport, în special de autostrăzi. În şedinţa de guvern a fost un memorandum - şi cu această ocazie îi felicit pe cei doi colegi care au contribuit la el, domnul ministru Stroe, de la Ministerul Transporturilor, şi domnul ministru Nica, de la Ministerul Fondurilor Europene - este vorba despre un memorandum cu prioritizări, cu hărţi. Dar până acum cu hărţile stăm bine - dungi cu carioca făcute pe hartă. Este vorba despre locul unde se vor investi 7 miliarde de euro de la BERD", a spus premierul. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29