Tsitsipas: Bunica mea iubită a murit cu cinci minute înainte de a intra pe teren la finala de la Roland Garros cu Djokovic

Tsitsipas: Bunica mea iubită a murit cu cinci minute înainte de a intra pe teren la finala de la Roland Garros cu Djokovic
Tsitsipas: Bunica mea iubită a murit cu cinci minute înainte de a intra pe teren la finala de la Roland Garros cu Djokovic

Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas a anunţat luni dimineaţă că a aflat de moartea bunicii sale cu doar câteva minute înaintea debutului finalei turneului de la Roland Garros, pierdută duminică, în cinci seturi, în faţa sârbului Novak Djokovic, informează AFP.

Tânărul jucător, în vârstă de 22 ani, i-a dedicat prima sa finală de Mare Şlem bunicii sale din partea tatălui, într-un mesaj postat pe contul său de Instagram.

"Cu cinci minute înainte de a intra pe teren, bunica mea iubită a pierdut lupta sa pentru viaţă. O femeie înţeleaptă, a cărei credinţă în viaţă şi disponibilitatea de a da şi de a oferi nu pot fi comparate cu nimeni altcineva pe care l-am cunoscut", a scris Stefanos Tsitsipas. "Este important să existe mai mulţi oameni ca ea în această lume. Pentru că oamenii ca ea te fac să trăieşti. Te fac să visezi", a adăugat grecul.

Tsitsipas este considerat moştenitorul celor trei giganţi ai tenisului, Novak Djokovic, Roger Federer şi Rafael Nadal. Dar, după ce aflat această veste tristă, el a spus că există lucruri mai importante în viaţă decât câştigarea trofeelor.

VEZI ȘI Djokovic, gest viral după succesul de la Roland Garros. 'M-a încurajat ca un nebun, l-am auzit mereu' / Video

"Viaţa nu înseamnă să câştigi sau să pierzi. Ci înseamnă să profiţi de fiecare clipă a vieţii, singur sau alături de alţii. Să trăieşti o viaţă plină de sens, fără mizerie sau abjecţie. Ridicarea trofeelor şi celebrarea victoriilor este ceva, dar nu este totul", a mai scris Tsitsipas. Novak Djokovic, numărul unu mondial, a cucerit duminică al 19-lea titlu de Mare Şlem din cariera sa, învingându-l cu 6-7 (6/8), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 pe Stefanos Tsitsipas, în finala turneului de la Roland Garros, după 4 ore şi 11 minute de joc.

Djokovic (34 ani) a devenit cu această ocazie primul jucător din era Open (începând din 1968) şi al treilea din istorie, după Roy Emerson şi Rod Laver, care cucereşte titlul de cel puţin două ori în cele patru turnee majore din circuitul profesionist.

Tsitsipas, ocupantul locului al cincilea în clasamentul ATP, a ratat în schimb şansa de a cuceri primul său titlu de Grand Slam, după ce anterior nu reuşise să treacă de faza semifinalelor la turneele de această categorie. Grecul s-a prezentat la această finală cu cele mai multe meciuri câştigate de la începutul acestui an (39), inclusiv pe zgură (22), fiind totodată liderul ATP Race, clasamentul care ia în calcul doar rezultate din acest sezon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel