IMAGINILE ZILEI: Justin Trudeau S-A BLOCAT la această întrebare

Premierul Canadei, Justin Trudeau, s-a blocat după întrebarea unui jurnalist legată de protestele americane anti-rasism.

 

Premierul Canadei, Justin Trudeau, s-a blocat după întrebarea unui jurnalist legată de protestele americane anti-rasism.

Ați ezitat să comentați despre cuvintele și acțiunile președintelui american, însă acum Donald Trump cere intervenția forței militare asupra protestatarilor, am văzut cum protestatarii au fost gazați ieri pentru a face loc unei ședințe foto prezidențiale. Care este opinia dumneavoastră?”, a întrebat reporterul.

Au urmat 21 de secunde de pauză în care Trudeau a încercat să deschidă gura și să vină cu o idee, însă nu a reușit.

Cu toții privim îngroziți ce se întâmplă în Statele Unite. Este un moment în care trebuie să fim uniți, dar este și un moment în care trebuie să ascultăm. Este un moment în care trebuie să învățăm că injustiția continuă să împiedice progresul timp de ani de zile și decenii întregi. Însă, este un moment pentru noi, ca și canadieni, să recunoaștem că și noi avem provocările noastre.

Canadienii negri au parte de discriminare în fiecare zi. Există discriminare sistematică în Canada, adică sistemele noastre tratează canadienii de culoare în mod diferit decât pe alții. Este ceva ce unii nu văd, dar este realitatea de zi cu zi pentru canadienii de altă rasă. Avem nevoie să vedem acest lucru, nu doar ca guvern și să acționăm, dar trebuie să vedem acest lucru ca și canadieni. Avem nevoie de să fim aliați în lupta anti-discriminare. Trebuie să ascultăm, trebuie să învățăm, trebuie să lucrăm din răsputeri să reparăm, să vedem cum noi putem fi parte din soluție.

Acest guvern a făcut mai multe lucruri în ultimii ani, dar încă au rămas o grămadă și vom continua s-o facem. Vă vedem. Vă vedem pe voi, vedem discriminarea pe care canadienii de culoare o trăiesc zi de zi”, a transmis Trudeau.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel