Tribunalul Suceava a respins cererea unui ''grup de creştini'' de suspendare a Bucovina Rock Castle şi a Festivalului Medieval

Tribunalul Suceava a respins, marţi, cererea formulată de "un grup de creştini" de suspendare a unor hotărâri ale Consiliului Judeţean (CJ) Suceava prin care se aviza programul de manifestări culturale şi se alocau fondurile necesare.

Grupul de creştini format din Ionel Butnariu, Vasile Nascu, Onisim Irimia, Ruben Irimia şi Victor Croitoru, a cerut Tribunalului Suceava suspendarea executării hotărârilor CJ Suceava, pentru ca în Cetatea de Scaun a Sucevei să nu mai fie organizate manifestări.

La solicitarea reclamanţilor, Tribunalul Suceava, care decisese în 7 august amânarea procesului până în luna septembrie, a preschimbat pentru 13 august data judecării şi a respins cererea.

"Respinge ca nefondată cererea de suspendare. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune, sub sancţiunea nulităţii, la Tribunalul Suceava. Pronunţată azi, 13 august 2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei", se arată în minuta instanţei.

CJ Suceava a respins în şedinţa din 30 mai o plângere prealabilă formulată de reclamanţi, care cereau anularea Festivalului de Artă Medievală şi a Festivalului Bucovina Rock Castle.

Reclamanţii au cerut atunci consilierilor judeţeni, prin vocea liderului lor, Ionel Butnariu, ca obiectivul istoric Cetatea de Scaun să fie liberă de orice evenimente şi să fie îndepărtate de la Cetate şi de la Aeroport reclamele pentru Festivalul Medieval.

"Nu vrem concert pe bani publici şi nu la cetate", spunea Butnariu.

"În calitate de creştini, susţinători ai familiei formată din bărbat, femeie şi copii, iubitori ai valorilor biblice, creştine şi tradiţionale româneşti, ne opunem cu fermitate acestor concerte finanţate din bani publici, instigatoare la derapaje grave imorale, organizate pe locuri unde este istorie naţională", arătau reclamanţii în plângerea prealabilă, în care contestau textele unor melodii ale formaţiilor ce concertează la Bucovina Rock Castle, dar şi afişul evenimentului care ar folosi semne masonice, satanice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel