Traian Băsescu se teme: Mă mut în Gogol, dar nu există protecție

Traian Băsescu a anunţat Guvernul că este dispus să se mute în vila Gogol după 15 iunie, dar avertizează că nu sunt respectate mai multe cerinţe, precum protecţia locatarilor, şi că inclusiv premierul Ponta va răspunde pentru posibile incidente,cerând şi un birou într-un alt imobil.

Într-o scrisoare oficială, Traian Băsescu spune că a fost anunţat de RA-APPS că lucrările de renovare ale vilei Gogol au fost finalizate. Fostul președinte susține că a vizitat clădirea, unde a constatat că, deşi au fost depuse eforturi de îmbunătăţire a calităţăii, imobilul continuă să nu îndeplinească cerinţele impuse de lege.

Nu asigură protecția locatarilor

El arată astfel că imobilul nu dispune de spaţiu pentru un cabinet de lucru, în care are dreptul să lucreze cel puţin cu un secretar şi un consilier, nu are un salon de primire pentru vizitatori, nu beneficiază de garaj şi nici nu asigură protecţia locatarilor, respectiv protecţia fizică şi intimitatea sa şi a familiei, atât în interior, cât şi în curte, în imediata apropiere a vilei fiind un bloc cu patru etaje, ceea ce permite supravegherea cu uşurinţă, din acest bloc, a persoanelor din vilă.

"Vă atenţionez că, din acest punct de vedere, întreaga responsabilitate pentru eventuale evenimente sau incidente ce ar putea să apară în timp (violarea intimităţii, intrarea prin efracţie în curte sau în locuinţă, afectarea siguranţei mele şi a familiei mele etc) vor fi în responsabilitatea RA-APPS şi a Guvernului prin Victor Viorel Ponta, Ion Moraru (secretarul general al Guvernului-n.r.) şi Darius Vâlcov (fost ministru de Finanţe-n.r.), în calitate de semnatari ai HG 60/2015", scrie Băsescu.

CITEȘTE ȘI: Victor Ponta ironizează mutarea lui Traian Băsescu în Gogol 2 

Pentru rezolvarea parţială a problemelor, fostul preşedinte solicită repartizarea unui spaţiu pentru cabinet de lucru într-un alt imobil, indicând în acest sens un apartament de pe strada Mihai Eminescu, unde să fie amenajat şi salonul de primire şi două spaţii de parcare într-un garaj RA-APPS de lângă vila Gogol, urmând ca în scurt timp să fie construit un garaj pentru două maşini pe terenul aferent vilei Gogol.

El se referă şi la problema de securitate, spunând că are convingerea că, în cazul unor incidente, responsabilii pentru repartizarea locuinţei vor găsi soluţii, dar vor şi "răspunde în faţa legii".

”Imobilul nu asigură protecția locatarilor, adică nici protecția fizică și nici intimitatea mea și a familiei mele, nici în interiorul imobilului și nici în curte,  urmare a faptului că pe toată latura de sud-vest a curții și a locuinței se află construit un bloc cu patru etaje, ceea ce permite supravegherea cu ușurință a persoanelor care locuiesc în imobil și în curtea imobilului, dar și a persoanelor care vizitează acest imobil”, scrie Traian Băsescu în scrisoarea transmisă Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel