Traian Băsescu: Între Klaus Iohannis și Victor Ponta e o coabitare nedeclarată. E necinstit

Fostul șef al statului Traian Băsescu a declarat, marți, într-o intervenție telefonică la postul B1 TV, că între președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta este "o coabitare nedeclarată", iar prin organizarea consultărilor cu partidele politice de luni, actualul lider de la Cotroceni a încălcat Constituția.

În opinia fostului președinte Traian Băsescu, pe scena politică din România, opoziția nu este reprezentată: ”Nu există opoziție. Suntem în fața unui USL. Dacă președintele Iohannis a trecut de la dorința de a face un Guvern liberal, la decizia de a lăsa lucrurile așa cum sunt, este clar că suntem într-o coabitare nedeclarată. E necinstit. Măcar eu am avut curaj să pun coabitarea într-un act oficial. Așa să spui eu sunt președinte care nu coabitează, dar nu faci nimic să-ți ajuți partidul care te-a susținut să vină la gvernare pentru a-și pune în practică propriul program, mi se pare o demagogie" a declarat Traian Băsescu pentru sursa citată.

Totodată, fostul șef al statului consideră că președintele Klaus Iohannis a încălcat Constituția prin organizarea consultărilor cu partidele politice, care au avut loc luni, la Palatul Cotroceni, întrucât "În Constituție nu sunt prevăzute consultări ale președintelui cu partidele, decât înainte de desemnarea premierului".

"Atribuțiunea constituțională este consultarea cu Guvernul. Președintele poate chema oricând guvernul la consultări", a mai spus Băsescu.

Dan Mihalache îl ironizează pe Mircea Marian după conferința lui Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel