Traian Băsescu, declarație bombă: Cine conduce România

Fostul președinte Traian Băsescu susține că "țara nu mai este condusă de politicieni, ci de procurori, de magistraţi". De asemenea, el consideră că a greșit în privința justiției, din punct de vedere al viziunii.

"Ţara nu mai este condusă de politicieni, ci de procurori, de magistraţi. După ce zece ani am susţinut fără rezerve orice acţiune a justiţiei, constat că, din punct de vedere al viziunii, am greşit. Că în acelaşi timp, susţinând structurile de forţă ale statului, n-am atenţionat că în paralel trebuie respectate drepturile omului cu sfinţenie", a declarat Traian Băsescu, la TVR 1.

[citeste si]

Fostul președinte este de părere că ar fi nevoie de o legislaţie în acest sens.

"Aproape nu este zi lăsată de la Dumnezeu ca şefi de parchete, membri CSM, reprezentanţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să nu vorbească, să nu atace politicienii. Cred că ceva este în neregulă. Sigur că politicienii nu au un for care să spună 'Domnule procuror şef, doamnă procuror şef, doamnă preşedinte, vedeţi că puterile sunt egale şi, până când mă condamnaţi, n-aveţi dreptul să faceţi aprecieri publice'.

Acest tip de aprecieri este continuu din partea procurorilor. Or, aici trebuie stabilit echilibrul de drept. Legea trebuie să stabilească acest echilibru. Există legislaţia care protejează magistraţii, dar nici o legislaţie care să-i atenţioneze pe magistraţi că nu pot să facă aprecieri de dimineaţa până seara la adresa unei alte puteri în stat. Am văzut cum ne ceartă unii procurori pentru foşti miniştri ... . Eu sunt de acord să fie anchetaţi – dar nu te poţi abţine să faci astfel de comentarii, că tot pe mâna ta ajung?", a mai spus Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel