Comedia TOC TOC a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucându-se de peste 12 ani în peste 20 de țări cu casa închisă.
„Scrisă de dramaturgul, actorul si omul de televiziune francez Laurent Baffie, TOC TOC spune povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive (TOC) care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta întârzie, cei șase pacienți vor începe o ședința ad-hoc de terapie in grup in cursul căreia vor ajunge la cele mai trăsnite si totuși plauzibile concluzii.
Comedia a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucându-se de peste 12 ani în peste 20 de țări cu casa închisă.
Deși a priori nu este o tema care sa se asocieze cu rasul, dacă este abordată din perspectiva unui umor de calitate și de bun simț, spectacolul poate aduce o contribuție majoră la înțelegerea faptului că aceste tulburări sunt destul de des întâlnite în lumea reală. De fapt, în lume, peste 100 de milioane de persoane suferă de TOC – Tulburare Obsesiv Compulsivă – o tulburare de anxietate caracterizată de gânduri intruzive care produc frica, agitație, comportamente repetitive... Această tulburare este punctul comun pe care îl au cei șase protagoniști ai acestei comedii.
Pe scurt, este vorba despre un spectacol care combină psihologia cu tușe de umor acid de bună calitate. Această combinație, la care se adaugă performanțele actoricești de excepție ale unor actori deosebit de talentați, a transformat spectacolul într-un adevărat fenomen. TOC TOC este o rara avis a comediilor bulevardiere (spectacole de comedie tipice din Paris, care se jucau în teatrele de pe marile bulevarde).
Nu este un amalgam de încurcături și neînțelegeri între perechi sau pe teme sexuale, ci un spectacol în care situația personajelor este una specială, care se bazează pe o circumstanță unică și care aduce toate personajele sub aceeași umbrelă.
Partea distractiva și originală este că spectacolul își menține perfect dinamismul, fără să aibă timpi morți, folosind hazul unor personaje destul de bizare, fiecare posesor al unei manii semi-nebunești, personaje care ajung să îi înduioșeze pe spectatori pe măsură ce piesa curge, iar ei se lasă încet-încet descoperiți, în mod deschis, pe scenă."
Personaje descrise de organizatori:
DAN – taximetristul jovial obsedat de calcule si care are talentul deosebit de a face glume in cele mai neașteptate momente;
MARIA – habotnica religioasa care trebuie sa verifice tot timpul daca are cheile in geanta si se tot întreabă daca a lăsat gazele, apa, curentul deschise;
FRED – un individ care are ieșiri verbale si gesturi bruște;
ALBA – o laboranta terorizata de microbi (Andreea Samson/Monica Ciuta);
LILI – fata care repeta fiecare fraza de doua ori'
BOB – un programator fascinat de simetrie si care se teme sa pășească pe linii;
ASISTENTUL – mereu depășit de situație, dar la curent cu ultimele tendințe din lumea modei
REGIA – Ricard Reguant.
Repere:
Sambata 08 Septembrie Ora 20:00 Bucuresti – Cinema Pro
Distributie: Mihai Gruia Sandu, Silviu Biris, Andreea Mateiu, Andreea Samson, Andrei Mateiu, Doina Antohi, Daniel Burcea. Regie: Ricard Reguant Durata: 1h 40 (fara pauza)
Biletele se pot achizitiona prin reteaua Bilet.ro Categoria I VIP: 100 lei Categoria II: 70 lei Categoria III: 60 lei Categoria IV: 50 lei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu