Toader, dosar penal. Nicolicea: Apare pentru că vor

Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea

Eugen Nicolicea a explicat ce se întâmplă în cazul dosarului penal deschis la Parchetul General în care se urmărește dacă este legală cererea ministrului Justiției, Tudorel Toader, către Uniunea Notarilor Publici de a propune numirea sa în funcţia de notar public.

 
 

Eugen Nicolicea susține că ceea ce a făcut ministrul Justiției nu este infracțiune și consideră că este o făcătură menită să îi afecteze imaginea lui Tudorel Toader.

"În momentul de față nu constitue infracțiune dacă îți exerciți un drept prevăzut într-o lege. Ori domnul Tudorel Toader, fost judecător la Curtea Constituțională, a optat, adică a exercitat un drept prevăzut de lege în limitele prevăzute de lege. Prin urmare, nu poate fi acuzat de acest lucru. Am înțeles cum e cu apariția (n.r. dosarului pa Parchet), apare pentru că vor. In rem nu se poate cu un ministru pentru o faptă făcută în calitate de ministru decât dacă solicită urmărirea penală,după caz, președintele Senatul sau Camera, adică Iohannis în sensul acesta pentru că domnul Toader nu este nici senator, nici deputat", a declarat Eugen Nicolicea.

"Este o aberație"

Parlamentarul a explicat și cum este posibil să înceapă o urmărire penală in rem chiar dacă este cunoscută persoana. "Prima chestiune, cum se ajunge la umrărirea in rem deși cunoști persoana sau persoana este indicată sau cunoscută. După cum știți, Prună a dat celebra Ordonanță 18 în care a spus că se începe urmărirea penală in rem chiar dacă persoana e indicată sau cunoscută. (...) Este o aberație. Tot în aceeași ordonanță se începe urmărirea penală fără să mai fie condiționarăile de la articoulul 16, adică să zicem 'fapta nu există, începe in rem. fapta a fost prescrisă, începi in rem, autorul e mort, începi in rem'. Deci poți să faci toate aceste începeri doar așa că ai tu chef. Deci să nu se mirăm că se poate începe urmărirea in rem chiar dacă autorul este decedat" a mai spus Eugen Nicolicea la Antena 3, în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire" a lui Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel