Toader - Bonafede, întâlnire: Proceduri transfer deținuți

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Accelerarea procesului de reformare a procedurilor privind transferul deţinuţilor s-a aflat printre temele discutate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu omologul său din Italia, Alfonso Bonafede, în cadrul unei vizite de două zile efectuate la Roma.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, luni şi marţi, ministrul Tudorel Toader şi secretarul de stat Marieta Safta au efectuat o vizită la Roma.

În perspectiva apropiatei preluări de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, ministrul italian al Justiţiei a manifestat "maximă disponibilitate" în a oferi sprijinul instituţiei pe care o conduce, precizează sursa citată.

n cadrul întrevederii, cei doi miniştri au reiterat angajamentul reciproc de a accelera procesul de reformare a procedurilor privind transferul deţinuţilor, temă aflată de mai multă vreme pe agenda politică italiană, precum şi în atenţia ministrului român al Justiţiei. Totodată, au fost abordate şi probleme relevante precum protecţia minorilor, instituţia magistratului de legătură, operaţionalizarea Parchetului European (EPPO), extinderea competenţelor EPPO asupra domeniului legat de terorism ca o ripostă judiciară transnaţională eficace faţă de acest pericol în creştere", indică comunicatul citat.

Delegaţia română a efectuat luni şi o vizită la Penitenciarul Rebibbia, unde a fost primită de secretarul de stat în Ministerul italian al Justiţiei Vittorio Ferraresi şi de şeful Departamentului Administraţiei Penitenciarelor Francesco Basentini.

În cea de a doua zi a vizitei, delegaţia română a avut o întrevedere cu rectorul Universităţii La Sapienza, profesorul Eugenio Gaudio.

"În cadrul întâlnirii - la care au participat profesorul Bruno Botta, prorector responsabil cu relaţii internaţionale, profesorul Paolo Ridola, decanul facultăţii de drept şi profesorul Antonello Biagini, preşedintele Fundaţiei La Sapienza, s-a prezentat de către partea română proiectul organizării, la marea universitate din Roma, cu sprijinul Ministerului român al Justiţiei, Ambasadei României în Italia, Institutului Cultural Român din Roma şi al mediului universitar, a unui colocviu internaţional, pe teme de drept, în perioada exercitării Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene", informează sursa citată.

Potrivit MJ, s-a discutat despre importanţa cercetării juridice şi a colaborării universitare, subliniindu-se rolul dreptului, al cooperării şi apropierii sistemelor juridice în consolidarea Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel