TIR-urile din Moldova nu intră în România fără echipament de iarnă

tiruri
tiruri

Prefectul judeţului Vaslui, Levente Szekely, le-a cerut sâmbătă reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi Vămii Albiţa să nu permită accesul pe teritoriul ţării noastre pentru niciun tir care vine din Republica Moldova şi care nu este echipat corespunzător pentru iarnă.

Potrivit prefectului, prin această măsură se doreşte eliminarea blocajelor din trafic, care sunt produse de regulă de maşinile de mare tonaj, care nu sunt dotate cu lanţuri şi cauciucuri pentru iarnă. „Am luat legătura cu poliţiştii de frontieră şi le-am cerut să nu lase să intre în ţară niciun tir care nu este echipat pentru iarnă. Pe şosele este zăpadă şi gheaţă pe unele porţiuni, iar probleme nu sunt numai la noi în judeţ. Maşinile de mare tonaj, de cele mai multe ori, rămân blocate pe şosea dacă nu au anvelope de iarnă şi astfel încurcă traficul”, a declarat Levente Szekely pentru Agerpres.

Aproximativ 15 tir-uri care se deplasau spre Vama Albiţa din judeţul Vaslui şi retur au rămas blocate, vineri seară, la intrarea în municipiul Huşi, în zona Dobrina. Carosabilul era acoperit cu zăpadă, iar maşinile nu erau echipate corespunzător pentru iarnă, motiv pentru care nu au putut urca un deal de la intrarea în oraşul Huşi.

În prezent, pe toate drumurile din judeţul Vaslui se circulă greu, în condiţii de iarnă, probleme întâmpinând şi maşinile Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care şi-au dublat timpii de intervenţie la solicitări din cauza drumurilor acoperite cu zăpadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel