The Guardian: Clujul, un oraş de pus în ramă!

"Un oraş de pus în ramă!" Aşa descriu Clujul, chiar de la începutul articolului, jurnaliştii de la The Guardian.

Frumuseţile Clujului au trecut graniţa, multumită unui actor pasionat de fotografie. Mihail Oanca a surprins prin obiectivul aparatului de fotografiat peisajele, dar şi clădirile care fac din oraşul transilvănean unul de poveste. Întreaga colecţie de imagini a fost postată pe contul său de Instagram şi a fost văzută de o lume întreagă. Impresionaţi au fost şi jurnaliştii de la The Guardian, care i-au dedicat actorului un articol.

Cu peste o mie de instantanee postate pe Instagram, actorul roman Mihail Oanca a facut cunoscute frumusețile de neegalat ale Clujului pe plan internațional.

"Orașul este un melanj de arhitectură medievală, renascentistă, barocă şi modernă, ceea ce îl face un loc numai bun de explorat la picior." le-a declarat Mihail celor de la The Guardian.

"Mihail fotografiază constant peisajele urbane din Cluj-Napoca, în special în orașul vechi, cu străzile sale înguste și pietruite și piețele mari. Unul dintre motivele pentru care el îşi fotografiază orașul, aproape obsedant, este pentru a păstra ceva din ce simte pierdut", scriu jurnaliştii britanici.

"Îmi este teamă că ne pierdem simţul estetic. Lucrări arhitectonice superbe sunt uitate sau înlocuite. Îmi place să le fotografiez, este felul meu de a le salva", mai spune tânărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel