Tensiuni la guvernare. Bogdan Chirieac: Cele două partide, PRIZONIERE. Coaliția rămâne pe loc

Fotografie creată de Ketut Subiyanto, de la Pexels
Fotografie creată de Ketut Subiyanto, de la Pexels

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacţionat pe tema zvonurilor conform cărora coaliţia de guvernare s-ar putea rupe, după scandalul pe facturile din energie. 

Întrebat ce se va întâmpla, din moment ce PSD cere demisia sau demiterea lui Virgil Popescu, ministrul Energiei, iar PNL lansează critici la adresa lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, din cauza lipsei de acţiuni pe legea certificatului verde, analistul politic Bogdan Chirieac a transmis că cele două partide nu pot rupe coaliţia. 

"Nu e nicio criză iminentă, în sensul în care sunt frecuşuri, dar coaliţia rămâne pe loc. Cele două partide sunt prizoniere unul altuia. PSD a alunecat de la 40 la 30 şi un pic la sută, PNL a alunecat sub 20 la sută. Nici nu vă gândiţi că se va rupe coaliţia în perioada următoare", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Virgil Guran: Suntem colegi de coaliţie, dar adversari politici. Se va vedea la alegeri

"Eu nu am sprijinit această coaliţie, dar sunt conştient că este singura formulă în care poate să existe o majoritate. Nu se va rupe coaliţia. În schimb, din păcate, şi o spun pentru colegii din PSD, uneori uităm că suntem în coaliţie şi parcă am fi în campanie electorală. Nimic nu e perfect, sunt lucruri care trebuie rezolvate, dar trebuie să le discutăm în interior. Din păcate, de multe ori ies colegii din coaliţie şi spun că ei ar fi făcut aşa, dar nu vor cei de la PNL. Nu este adevărat. Sunt lucruri care nu sunt constituţionale, care nu sunt realizabile. Nu rezonez nici cu atacurile către Rafila, nici cu cele către Virgil Popescu. Spun încă o dată, colegii de coaliţie de la PSD, că în rest suntem adversari politici şi se va vedea la alegeri asta, trebuie să înţeleagă că trebuie să guvernăm România împreună. Să ne vedem de interesele ţării. Oamenii au nevoie de soluţii, nu de controverse, scandal", a declarat Virgil Guran. 

Şi alte voci din PNL contrazic criticile la adresa lui Alexandru Rafila. 

”Eu, personal, cred că ministrul Sănătăţii face treabă bună. Nu este, în acest moment, un motiv să plece din funcţia de ministru al Sănătăţii, ştie ce are de făcut, înţelege mai mult decât alţii fenomenul medical şi are şi autoritatea funcţiei”, a declarat Cristian Buşoi.

Când a fost întrebat despre tensiunile dintre PSD și PNL, Cristian Bușoi a spus că se știa de la început că nu va fi o coaliţie uşoară, dar că „nu sunt tensiuni, așa cum apare în spațiul public”. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel