EXCLUSIV  Tehnologia, rol important pentru viaţa şi sănătatea oamenilor. Mihai Talpoş prezintă aplicaţiile viitorului

Mihai Talpoş, co-fondator al "Școlii Informale de IT", a vorbit, la DC News, despre modul în care tehnologia şi zona de software se implică şi sprijină sectorul medical. 

"Este cert  faptul că am păşit cu viteză în era tehnologiei omniprezente, iar tehnologia are un rol fenomenal în monitorizarea stării de sănătate, chiar în procesul de vindecare în sine. Astăzi, ca să facem doar apel la chestiunile care ţin de imagistică, cred că orice formă de medicină modernă nu se mai face fără apel la o imagistică modernă.

Ca atare, tehnologia are rolul ei şi atâta timp cât reuşim, ca umanitate, să ţinem sub control nişte aspecte, lucrurile vor fi în zona pozitivă.

Ce poate face segmentul de software în direcţia aceasta şi ce face, de ce nu, chiar Şcoala informală de IT, care prin natura activităţilor ei a creat un ecosistem activ şi în direcţia aceasta, ca menţionez doar o direcţie în care acţionăm de nu mai puţin de şapte ani. Cu ocazia asta fac şi o invitaţie publică pentru cea de-a şaptea ediţie a evenimentului intitulat 'CHALLENGE ACCEPTED HACKATHON', care va avea loc în 25-27 iunie şi în care, de asemenea, vom avea în vedere şi provocări ce vin din zona sănătăţii", a explicat Mihai Talpoş în cadrul dezbaterii online ”Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”.

Aplicaţii esenţiale pentru sănătatea şi viaţa oamenilor

"În ediţia de anul trecut, totalmente dedicată luptei împotriva efectelor pandemiei, s-au generat aplicaţii extrem de interesante. Cu bucurie vom anunţa în curând implementarea unei aplicaţii generate chiar atunci, care se numeşte ‚Risk alert’ şi care va ajuta medicii care lucrează în secţiile de tip UPU să gestioneze situaţia bolnavilor cu boli rare. Crucea pe care aceşti bolnavi o poartă este remarcabilă şi, ca atare, atenţia şi la nivel de specialişti pe care trebuie să o acorde trebuie să fie pe măsură.

Tehnologia va permite, printr-o aplicaţie mobilă, medicilor să primească informaţii şi cu privire la natura afecţiunii, dar şi cu privire la nişte aspecte limitative în materia tratării unei astfel de afecţiuni, astfel încât să se evite situaţiile dificile.

Tot din ediţia 2020 vom lansa o aplicaţie care vine să sprijine, printr-un fel de platformă de e-learning, aparţinătorii dornici să înveţe să îngrijească bolnavii de asemenea cu afecţiuni cronice şi avansate, într-un context în care insuficienţa personalului medical e o treabă pe care o recunoaştem ca societate şi o cunoaştem cu toţii", a subliniat Mihai Talpoş.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel