Povești pentru adolescenți și copii la Excelsior

WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS
WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS

Sâmbătă, 4 martie, ora 20.00 (Sala Studio)

INTERZIS SUB 18 ANI

de Mihaela Michailov, regia Lenuș-Teodora Morar 

Cu: Iulia Samson, Andreea Șovan / Teodora Daiana Păcurar, Ion Bechet, Raluca Botez


Interzis sub 18 ani


Interzis sub 18 ani  este spectacolul confruntării dintre generații. Dintre Lulu, o adolescentă de 17 ani și părinții ei divorțați. „De o parte sunt copiii care vor să decidă pentru ei, copleșiţi la un moment dat de apăsarea propriilor decizii, de cealaltă parte sunt părinţii care trăiesc între semi-maturizare, absenţă temporară și hiper-implicare în viaţa copiilor. Copiii căutându-și bezmetic un sens și părinţii care le vor tot binele din lume. Doar că, uneori, „binele îi încurcă pe toţi”. (Mihaela Michailov)

 

Duminică, 5 martie, ora 20.00 (Sala Studio)

TIMEAHOLICS

de Bogdan Capșa, regia Anca Ciuclaru

Cu: Lavinia Șandru / Andreea Șovan, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Marian Rădulescu, Robert Robert Emanuel, Iulia Samson, Andreea Șovan / Oana Tofan

TimeAholics este o tragicomedie care aduce în prim plan una dintre cele mai actuale teme ale lumii contemporane – lipsa timpului – și propune un exercițiu de imaginație: cum ar arăta viața noastră dacă am putea să cumpărăm Timp ? Spectacolul se adresează spectatorilor cu vârste de peste 12 ani și oferă tinerilor o perspectivă asupra prezentului și asupra viitorului, în egală măsură.

 

Miercuri, 8 martie, ora 10.00

CEI TREI PURCELUŞI 

după James Orchard Halliwell-Phillipps,regia Stelian Milu

Cu: Silvana Ionescu, Mihaela Coveșeanu / Magda Condurache, Ciprian Cojenel, Stelian Milu,Tudor Pîrvu

Scrisă în 1843, povestea Cei trei purceluși a fost adaptată pentru micii spectatori ai zilelor noastre. Acțiunea s-a mutat din pădure într-un parc, unde Piggy – purcelușul artist, Purcy – purcelușul sportiv și Porky – purcelușul constructor se joacă, își trăiesc viața în deplină pace și armonie cu celelalte viețuitoare. Interesele meschine ale Lupului vor fi descoperite, el își va pierde prietenii și va fi pedepsit cu închisoarea. Legea și dreptatea, apărate de polițistul Sticlete, se vor instaura din nou în parcul celor trei purceluși. 

Ora 19.00

FLUTURII SUNT LIBERI 

de Leonard Gershe, regia Erwin Șimșensohn

Cu: Alex Călin, Ioana Anastasia Anton, Catrinel Dumitrescu, Șerban Gomoi

Fluturii sunt liberi. „O poveste despre ambiție, vise și dezamăgiri. O poveste despre Don, cel care vrea să trăiască cu adevărat. O poveste despre Jill, cea care îl învață să o facă. O poveste despre doamna Baker și despre frica unei mame de a da drumul de la pieptul său „puiului” care încearcă să zboare liber, de teamă ca el să nu-și frângă aripile. O poveste despre doi tineri care se găsesc, apoi se pierd, pentru ca în final… O poveste cu zâmbete și cu lacrimi în ochi…” (Erwin Șimșensohn)

 

Joi,  9 martie, ora 10.00

TĂRÂMUL POVEȘTILOR 

un spectacol de Stelian Milu

Cu: Cosmina Dobrotă, Annemary Ziegler, Tudor Pîrvu, Stelian Milu, Marian Rădulescu, Emilian Mârnea, Ciprian Cojenel, Iulia Vasilescu, Jassmine Cristina Glodeanu, Annemary Ziegler, Silvana Ionescu

Personajele acestui tărâm sunt cei mai îndrăgiţi eroi şi eroine din basme: Motanul Încălţat, Rapunzel, Cenuşăreasa, Frumoasa Adormită, Albă ca Zăpada, Alladin şi Jasmine, Hansel şi Gretel, Crăiasa Zăpezii. Cu ajutorul lor aflăm că binele învinge întotdeauna răul, dar pentru asta ai nevoie de răbdare şi perseverenţă. Spectacolul ilustrează, cu ajutorul poveştilor copilăriei, lupta dintre bine şi rău prin aducerea în prim-plan a învăţăturilor primite de la părinţi şi bunici. 

Ora 19.00

VIVIEN LEIGH, ULTIMA CONFERINȚĂ DE PRESĂ

de MarcyLafferty, regia Liana Ceterchi

Cu: Lamia Beligan

Vivien Leighs-a stins din viață la vârsta de 53 ani, dar a marcat în mod desăvârşit scena şi ecranul secolului al XX-lea. A fost considerată cea mai frumoasă femeie a generaţiei sale. Vivien Leigh – ultima conferință de presă este un spectacol biografic despre o carieră strălucitoare și despre o mare poveste de dragoste. O fascinantă, tumultoasă şi tragică poveste de dragoste imposibilă, curmată de o boală îngrozitoare. 

 

Vineri, 10 martie, ora 10.00

COCOŞELUL NEASCULTĂTOR 

de Ion Lucian, regia Ion Lucian şi Victor Radovici

Cu: Mihaela Coveşeanu, Ciprian Cojenel, Cosmina Dobrotă, Stelian Milu, Veronica Popescu, Marian Rădulescu

Spectacolul Cocoşelul neascultător urmăreşte povestea a trei prieteni - Cocoşelul, Ursuleţul şi Motănelul - pe măsură ce se confruntă cu uneltirile Vulpoiului. Deşi este avertizat de lăcomia acestuia, când rămâne singur, Cocoşelul uită sfaturile prietenilor săi şi îi cade în capcană Vulpoiului. Ursuleţul şi Motănelul, împreună cu celelalte personaje, pornesc în ajutorul Cocoşelului, reușind să oprească până la urmă planul de răzbunare al Vulpoiului. Spectacolul ilustrează atât pericolul care îi amenință pe cei ce se lasă pradă propriilor slăbiciuni, cât şi puterea iertării şi a adevăratei prietenii. 

Ora 18.00

iHAMLET

de Elise Wilk, regia Catinca Drăgănescu

Cu: Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vlad Logigan / Vladimir Purdel, Vlad Pavel

Bazat pe un text nou, inspirat din personajul shakespearian, iHamlet este un spectacol de teatru hi-tech, asemeni unui 3D filmat la turație maximă, care vorbește despre inadaptarea personajului principal, refuzul de a se conforma realității și despre conflictul dintre generații. Limbajul scenic creat îmbină expresivitatea actorilor, textul, sunetul, proiecțiile video, noile tehnologii și realitatea virtuală pentru a construi o experiență senzorială intensă, un Hamlet al acestei generații, un Hamlet al zilelor noastre. 

 

Sâmbătă, 11 martie, ora 19.00

#EMOJIPLAY

Spectacol de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu

Cu: Ana Vișan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alexandru Călin

în alternanță cu Bianca Bor și Vlad Troncea

Pus în scenă de cunoscutul coregraf și dansator Gigi Căciuleanu, #EmojiPlay îmbină limbajul tri-dimensional (cel al dansActorilor) cu vizuala lume bi-dimensională a emoticoanelor. Pe zi ce trece suntem invadaţi de simboluri şi abrevieri de tot felul. Emoţiile sunt re-codificate în imagini stilizate şi/sau concentrate în doar câteva litere. Spectacolul aduce, așadar, în prim plan transformarea comunicării clasice într-un cumul de semne universal recognscibile, prin intermediul unui limbaj codificat: cel corporal, cel al imaginilor (precum sunt Emoji-urile) sau cel al abrevierilor atât de folosite astăzi.



 

Zâna Zorilor


Duminică, 12 martie, ora 11.00

ZÂNA ZORILOR

după Ioan Slavici, regia Ilinca Stihi

Cu: Dan Clucinschi, Ciprian Cojenel, Ovidiu Uşvat, Ștefan Velniciuc, Robert Radoveneanu, Jeanine Stavarache, Raluca Botez, Cosmina Dobrotă, Veronica Popescu, Iulia Diana Samson

Zâna Zorilor este probabil unul dintre cele mai frumoase basme ale copilăriei noastre. Povestea Împăratului, care cu un ochi plânge şi cu unul râde, şi a celor trei feciori ai săi invită spectatorii în lumea fanteziei şi a aventurii. Aici se vor întâlni cu Murgul pus mereu pe şotii, care grăieşte mai bine decât un om, cu teribila Sfânta Vineri, cu Petru, Luca şi Matei, cei trei feciori ai Împăratului, cu balaurul năprasnic, cu duhul pădurii şi al florilor şi cu cea mai frumoasă dintre făpturile cereşti şi pământeşti, Zâna Zorilor. 

Ora 18.00  (Sala Studio)

CEA MAI FRUMOASĂ FLOARE DIN LUME 

după o idee de Leon Magdan, regia Chris Simion-Mercurian

Cu: Oliver Toderiță, Ștefania Dumitru, Cosmina Dobrotă, Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Ciprian Cojenel, Cristina Văduva

Povestea spune că un rege înțelept, care nu avea urmași, văzând că îmbătrânește, i-a chemat la palat pe cei mai experimentați consilieri ai săi pentru a hotărî cine va conduce țara după ce el nu va mai fi. Niciuna dintre propunerile acestora nu-i sunt pe plac, astfel seara cere ajutorul îngerului său păzitor, convins că forța divină îi va transmite în somn cel mai bun sfat. Și așa a fost. Doar cel cu sufletul curat putea moșteni regatul. 

 

Luni, 13 martie, ora 10.00

CASA PISICII

de Samuil Marșak, regia Lenuș-Teodora Moraru

Cu: Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Ștefania Dumitru, Ciprian Cojenel, Raluca Botez, Oliver Toderiță, Annemary Ziegler, Dragoș Spahiu, Cosmina Dobrotă, Magda Condurache, Oana Tofan, Veronica Popescu

Casa pisicii este o poveste despre prietenie și altruism, despre felul în care personajul principal, Pisica, descoperă cât de important este să ai grijă de cei din jurul tău atunci când ești înstărit și să apreciezi bunătatea, mai ales atunci când se revarsă din inima celor mai necăjiți semeni. Dintre nenumărații prienteni ai Pisicii, doar Pisoiul cel aparent neajutorat  avea să îi întindă o mână la nevoie. Spectacolul este dedicat deopotrivă copiilor și părinților. 

 

Marţi, 14 martie, ora 20,00

INTERZIS SUB 18 ANI

de Mihaela Michailov, regia Lenuș-Teodora Morar 

Cu: Iulia Samson, Andreea Șovan / Teodora Daiana Păcurar, Ion Bechet, Raluca Botez

Interzis sub 18 ani  este spectacolul confruntării dintre generații. Dintre Lulu, o adolescentă de 17 ani și părinții ei divorțați. „De o parte sunt copiii care vor să decidă pentru ei, copleșiţi la un moment dat de apăsarea propriilor decizii, de cealaltă parte sunt părinţii care trăiesc între semi-maturizare, absenţă temporară și hiper-implicare în viaţa copiilor. Copiii căutându-și bezmetic un sens și părinţii care le vor tot binele din lume. Doar că, uneori, „binele îi încurcă pe toţi”. (Mihaela Michailov)

 

Bambi


Miercuri, 15 martie, ora 10.00

BAMBI

după Felix Salten, regia Attila Visauer

Cu: Ioana Repciuc / Mădălina Ignat, Anca Florescu / Ana-Maria Irimia, Cristiana Ioniţă, Ştefania Dumitru, Andrada Fuscaş, Oliver Toderiţă, Dumitru Georgescu / Dan Clucinschi, Lia Gherman / Ioana Repciuc, Robert Radoveneanu / Dragoş Spahiu, Eugeniu Cozma, Ana Turoş, Andreea C. Hristu, Smaranda Găbudeanu, Alina Dumitrelea, Alexandra Stroe, Meda Topîrceanu / Cosmina Dobrotă

Micul prinț Bambi se naște într-o primăvară, într-un luminiș. Are o mamă frumoasă și iubitoare; tatăl lui e cel mai impunător cerb din pădure; are rude numeroase și prieteni de toate speciile. Chiar dacă omul apare din când în când, cu pușca pe umăr (și ce e ăsta, se întreabă animalele, un fel de braț, al treilea braț?), Bambi va crește mare și va învăța ce are de făcut. Efortul e mare, prețul e greu, dar puiul de cerb are stofă de învingător. E gata să devină prinț adevărat.  

Ora 20.00 (Sala Studio)

TIMEAHOLICS

de Bogdan Capșa, regia Anca Ciuclaru

Cu: Lavinia Șandru / Andreea Șovan, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Marian Rădulescu, Robert Robert Emanuel, Iulia Samson, Andreea Șovan / Oana Tofan

TimeAholics este o tragicomedie care aduce în prim plan una dintre cele mai actuale teme ale lumii contemporane – lipsa timpului – și propune un exercițiu de imaginație: cum ar arăta viața noastră dacă am putea să cumpărăm Timp ? Spectacolul se adresează spectatorilor cu vârste de peste 12 ani și oferă tinerilor o perspectivă asupra prezentului și asupra viitorului, în egală măsură. 

 

Joi, 16 martie, 10.00

DEGEȚICA 

după Hans Christian Andersen, regia Aurel Mitran

Cu: Ciprian Cojenel, Corina Dragomir, Annemary Ziegler, Veronica Popescu, Oana Tofan, Stelian Milu, Tudor Pîrvu, Marian Rădulescu, Mihaela Coveşeanu, Ovidiu Uşvat

Degeţica, născută dintr-o floare de nufăr din dorinţa fierbinte a Mamei, este purtată de vânt împreună cu prietenii ei Buburuza, Libelula şi Fluturel, pe când se afla la joacă. Degeţica se rătăceşte de prietenii săi şi ajunge în ţara de sub pământ a Şobolului şi a Mătuşii Şoarece, de unde este salvată de Rândunică, cea pe care fetiţa nu o lăsase să moară. Împreună ajung în împărăţia Luminii, unde îl va întâlni pe ursitul său, Prinţul Spiriduşilor, pe prietenii de care s-a pierdut, dar şi pe Mama sa.

 

Vineri, 17 martie, ora 10.00

VRĂJITORUL DIN OZ

după Lyman Frank Baum, regia Petre Bokor

Cu: Annemary Ziegler, Ion Bechet, Ciprian Cojenel, Mihaela Coveşeanu / Robert Radoveneanu, Magda Condurache, Silvana Ionescu, Pavel Bârsan / Marian Rădulescu, Cosmina Dobrotă, Ştefania Dumitru, Daniela Ioniţă-Marcu, Robert Robert Emanuel, Tudor Pîrvu, Raluca Botez, Iulia-Diana Samson, Veronica Popescu, Dragoş Ianoşi, Oana Tofan

Vrăjitorul din Oz scris de Lyman Frank Baum acum mai bine de 100 de ani, este un basm de referinţă al literaturii americane, ecranizat într-un film hollywoodian menţionat adesea printre cele mai bune zece filme din toate timpurile. Preluând muzica din acest film, spectacolul urmăreşte povestea micuţei Dorothy care, purtată de-o tornadă, ajunge pe tărâmul fermecat a lui Oz. Doar după ce învață lecția prieteniei și a curajului reușește să se întoarcă acasă.

 

Duminică, 19 martie, ora 11.00

MAGIA COPILĂRIEI

un spectacol de Stelian Milu

Cu: Stelian Milu, Ștefania Dumitru, Mihaela Coveşeanu, Silvana Ionescu, Cosmina Dobrotă, magicianul Antonio

Marele Vrăjitor al celui mai fascinant ţinut din lume, cel al copilăriei, are un Spiriduş care îi îndeplineşte toate dorinţele. Cele trei Vrăjitoare din Răsărit pun la cale un complot împotriva acestuia şi îi vor aduce la palat un Ucenic cu totul aparte, pentru a-l înlocui pe Spiriduş. Noul venit va bulversa întreg universul magic și, pentru întâia oară, cele mai neobişnuite scamatorii şi fantezii vor deveni realitate. Complotul celor trei zgripțuroaice de a-i mai lua din puteri Marelui Vrăjitor eşuează. 

 

Marți, 21 martie, ora 19.00

O NOAPTE FURTUNOASĂ (AVANPREMIERĂ)

după I. L. Caragiale, regia Stelian Milu

Cu: Iulian Ilinca, Tudor Pîrvu, Ciprian Cojenel, Stelian Milu, Vladimir Drăghia, Silvana Ionescu, Diana Dumitrescu

 

Miercuri, 22 martie, ora 10.00

CASA PISICII

de Samuil Marșak, regia Lenuș-Teodora Moraru

Cu: Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Ștefania Dumitru, Ciprian Cojenel, Raluca Botez, Oliver Toderiță, Annemary Ziegler, Dragoș Spahiu, Cosmina Dobrotă, Magda Condurache, Oana Tofan, Veronica Popescu

Casa pisicii este o poveste despre prietenie și altruism, despre felul în care personajul principal, Pisica, descoperă cât de important este să ai grijă de cei din jurul tău atunci când ești înstărit și să apreciezi bunătatea, mai ales atunci când se revarsă din inima celor mai necăjiți semeni. Dintre nenumărații prienteni ai Pisicii, doar Pisoiul cel aparent neajutorat  avea să îi întindă o mână la nevoie. Spectacolul este dedicat deopotrivă copiilor și părinților.  

Ora 18.30

THE HISTORY BOYS

de Alan Bennett, regia Vlad Cristache

Cu: Mihai Dinvale, Cristian Popa, Daniela Ioniţă-Marcu, Cristian Nicolaie, George Albert Costea, Alexandru Ion, Cezar Grumăzescu, Gabriel Costin, Ionuț Vișan, Dan Clucinschi, Alexandru Voicu, Radu Mateucă

Acţiunea se desfăşoară la Cutlers’ Grammar School, într-un tradiţional colegiu de băieţi din Sheffield, Nordul Angliei. Obişnuitul stil de viaţă, nonconformist şi indolent al elevilor din clasa de istorie, care se pregătesc pentru intrarea la facultate, este dinamitat de ambiţiile directorului liceului. Acesta doreşte cu ardoare ca şcoala sa să urce în clasamentul celor mai importante instituţii de învăţământ. Iar ţinta urmează să fie atinsă prin reuşita tinerilor absolvenți la renumitele universități Oxford şi Cambridge. 

 

Joi, 23 martie ora 10.00

RĂȚUȘCA CEA URÂTĂ 

după Hans Christian Andersen, regia Mihai Manolescu

Cu: Ion Bechet, Annemary Ziegler, Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Marian Sas, Andrei Vizitiu, Raluca Iuraşcu

Răţuşca cea urâtă este una dintre cele mai cunoscute poveşti ale lui Hans Christian Andersen, care are drept erou un boboc de lebădă, clocit de către o rață. Pentru că este diferit de ceilalţi fraţi ai săi și considerat a fi chiar urât, bobocul suferă cumplit şi fuge din ograda părintească. După multe peripeţii, se întâlneşte întâmplător cu un stol de lebede, care i se par a fi cele mai frumoase păsări pe care le-a văzut vreodată. Spre surprinderea lui, acestea îl recunosc ca fiind unul din neamul lor şi îl primesc în cârd. Morala: să fii diferit nu e neapărat un lucru rău! 

Ora 18.00

CEA MAI FRUMOASĂ FLOARE DIN LUME 

după o idee de Leon Magdan, regia Chris Simion-Mercurian

Cu: Oliver Toderiță, Ștefania Dumitru, Cosmina Dobrotă, Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Ciprian Cojenel, Cristina Văduva

Povestea spune că un rege înțelept, care nu avea urmași, văzând că îmbătrânește, i-a chemat la palat pe cei mai experimentați consilieri ai săi pentru a hotărî cine va conduce țara după ce el nu va mai fi. Niciuna dintre propunerile acestora nu-i sunt pe plac, astfel că seara el cere ajutorul îngerului său păzitor, convins că forța divină îi va transmite în somn cel mai bun sfat. Și așa a fost. Doar cel cu sufletul curat putea moșteni regatul.

 

Vineri, 24 martie, ora 10.00

MAGIA COPILĂRIEI

un spectacol de Stelian Milu

Cu: Stelian Milu, Ștefania Dumitru, Mihaela Coveşeanu, Silvana Ionescu, Cosmina Dobrotă, magicianul Antonio

Marele Vrăjitor al celui mai fascinant ţinut din lume, cel al copilăriei, are un Spiriduş care îi îndeplineşte toate dorinţele. Cele trei Vrăjitoare din Răsărit pun la cale un complot împotriva acestuia şi îi vor aduce la palat un Ucenic cu totul aparte, pentru a-l înlocui pe Spiriduş. Noul venit va bulversa întreg universul magic și, pentru întâia oară, cele mai neobişnuite scamatorii şi fantezii vor deveni realitate. Complotul celor trei zgripțuroaice de a-i răpi puterile Marelui Vrăjitor eşuează.  

Ora 19.00

WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS 

de Maria Manolescu, regia Alexandru Mâzgăreanu

Cu: Alexandru Voicu / Bogdan Florea, Vlad Bălan, Andrei Cătălin, Irina Antonie, Beatrice Rubică

Un joc pe bune este un strigăt de furie al unei generații care are nevoie să fie ascultată și înțeleasă. În miezul unei nopți de vară, pe o plajă, într-un peisaj straniu, are loc un joc pe cât de periculos pe atât de seducator. Câțiva adolescenți vin la mare pentru a se distra, pentru a se îndrăgosti, a visa și, poate, pentru a muri.” (Alexandru Mâzgăreanu)

 

Duminică, 26 martie, ora 11.00

VRĂJITORUL DIN OZ

după Lyman Frank Baum, regia Petre Bokor

Cu: Annemary Ziegler, Ion Bechet, Ciprian Cojenel, Mihaela Coveşeanu / Robert Radoveneanu, Magda Condurache, Silvana Ionescu, Pavel Bârsan / Marian Rădulescu, Cosmina Dobrotă, Ştefania Dumitru, Daniela Ioniţă-Marcu, Robert Robert Emanuel, Tudor Pîrvu, Raluca Botez, Iulia-Diana Samson, Veronica Popescu, Dragoş Ianoşi, Oana Tofan

Vrăjitorul din Oz scris de Lyman Frank Baum acum mai bine de 100 de ani, este un basm de referinţă al literaturii americane, ecranizat într-un film hollywoodian menţionat adesea printre cele mai bune zece filme din toate timpurile. Preluând muzica din acest film, spectacolul urmăreşte povestea micuţei Dorothy care, purtată de-o tornadă, ajunge pe tărâmul fermecat a lui Oz. Doar după ce învață lecția prieteniei și a curajului reușește să se întoarcă acasă. 

 

Luni, 27 martie, ora 10.00

TĂRÂMUL POVEȘTILOR 

un spectacol de Stelian Milu

Cu: Cosmina Dobrotă, Annemary Ziegler, Tudor Pîrvu, Stelian Milu, Marian Rădulescu, Emilian Mârnea, Ciprian Cojenel, Iulia Vasilescu, Jassmine Cristina Glodeanu, Silvana Ionescu

Personajele acestui tărâm sunt cei mai îndrăgiţi eroi şi eroine din basme: Motanul Încălţat, Rapunzel, Cenuşăreasa, Frumoasa Adormită, Albă ca Zăpada, Alladin şi Jasmine, Hansel şi Gretel, Crăiasa Zăpezii. Cu ajutorul lor aflăm că binele învinge întotdeauna răul, dar pentru asta ai nevoie de răbdare şi perseverenţă. Spectacolul ilustrează, cu ajutorul poveştilor copilăriei, lupta dintre bine şi rău prin aducerea în prim plan a învăţăturilor primite de la părinţi şi bunici. 

Ora 19.00

#TEENSPIRIT 

spectacol colectiv de: Răzvan Krem Alexe, Irina Antonie, Vlad Bălan, Adela Bengescu, Vlad Bîrzanu, Raluca Botez, Nicholas Caţianis, Sonia Divile, Laurenţiu Drăgan, Ştefania Dumitru, Maria Teodora Filip, Sebastian Ghiţă, Mihaela Kavdanska, Peter Kerek, Maria Mitu, Ciprian Nemeşiu, Teodora Daiana Păcurar, Dana Rogoz, Alina Rotaru, Aurelian Stoleriu, Ovidiu Uşvat, Iuliana Vîlsan, Dilmana Yordanova

#TEENSPIRIT este un spectacol despre prima iubire, despre relaţia cu părinţii, despre raportul cu şcoala, despre visele şi dorinţele unei generaţii. Despre riscuri, lovituri și dureri ce nu le sunt străine adolescenților. Un spectacol diferit şi surprinzător, care pornește de la povestea personală a creatorilor lui.

 

Marți, 28 martie, ora 19.00

#EMOJIPLAY

Spectacol de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu

Cu: Ana Vișan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alexandru Călin

în alternanță cu Bianca Bor și Vlad Troncea

Pus în scenă de cunoscutul coregraf și dansator Gigi Căciuleanu, #EmojiPlay îmbină limbajul tri-dimensional (cel al dansActorilor) cu vizuala lume bi-dimensională a emoticoanelor. Pe zi ce trece suntem invadaţi de simboluri şi abrevieri de tot felul. Emoţiile sunt re-codificate în imagini stilizate şi/sau concentrate în doar câteva litere. Spectacolul aduce, așadar, în prim plan transformarea comunicării clasice într-un cumul de semne universal recognoscibile, prin intermediul unui limbaj codificat: cel corporal, cel al imaginilor (precum sunt Emoji-urile) sau cel al abrevierilor atât de folosite astăzi.

 

Miercuri, 29 martie, ora 10.00

DEGEȚICA 

după Hans Christian Andersen, regia Aurel Mitran

Cu: Ciprian Cojenel, Corina Dragomir, Annemary Ziegler, Veronica Popescu, Oana Tofan, Stelian Milu, Tudor Pîrvu, Marian Rădulescu, Mihaela Coveşeanu, Ovidiu Uşvat

Degeţica, născută dintr-o floare de nufăr din dorinţa fierbinte a Mamei, este purtată de vânt împreună cu prietenii ei Buburuza, Libelula şi Fluturel, pe când se afla la joacă. Degeţica se rătăceşte de prietenii săi şi ajunge în ţara de sub pământ a Şobolului şi a Mătuşii Şoarece, de unde este salvată de Rândunică, cea pe care fetiţa nu o lăsase să moară. Împreună ajung în împărăţia Luminii, unde îl va întâlni pe ursitul său, Prinţul Spiriduşilor, pe prietenii de care s-a pierdut, dar şi pe Mama sa.

 

Joi, 30 martie, ora 10.00

BAMBI

după Felix Salten, regia Attila Visauer

Cu: Ioana Repciuc / Mădălina Ignat, Anca Florescu / Ana-Maria Irimia, Cristiana Ioniţă, Ştefania Dumitru, Andrada Fuscaş, Oliver Toderiţă, Dumitru Georgescu / Dan Clucinschi, Lia Gherman / Ioana Repciuc, Robert Radoveneanu / Dragoş Spahiu, Eugeniu Cozma, Ana Turoş, Andreea C. Hristu, Smaranda Găbudeanu, Alina Dumitrelea, Alexandra Stroe, Meda Topîrceanu / Cosmina Dobrotă

Micul prinț Bambi se naște într-o primăvară, într-un luminiș. Are o mamă frumoasă și iubitoare; tatăl lui e cel mai impunător cerb din pădure; are rude numeroase și prieteni de toate speciile. Chiar dacă omul apare din când în când, cu pușca pe umăr (și ce e ăsta, se întreabă animalele, un fel de braț, al treilea braț?), Bambi va crește mare și va învăța ce are de făcut. Efortul e mare, prețul e greu, dar puiul de cerb are stofă de învingător. E gata să devină prinț adevărat. 

 

Vineri, 31 martie, ora 10.00

CEI TREI PURCELUŞI 

după James Orchard Halliwell-Phillipps,regia Stelian Milu

Cu: Silvana Ionescu, Mihaela Coveșeanu / Magda Condurache, Ciprian Cojenel, Stelian Milu, Tudor Pîrvu

Scrisă în 1843, povestea Cei trei purceluși a fost adaptată pentru micii spectatori ai zilelor noastre. Acțiunea s-a mutat din pădure într-un parc, unde Piggy – purcelușul artist, Purcy – purcelușul sportiv și Porky – purcelușul constructor se joacă, își trăiesc viața în deplină pace și armonie cu celelalte viețuitoare. Interesele meschine ale Lupului vor fi descoperite, el își va pierde prietenii și va fi pedepsit cu închisoarea. Legea și dreptatea, apărate de polițistul Sticlete, se vor instaura din nou în parcul celor trei purceluși. 

Ora 19.00

FLUTURII SUNT LIBERI 

de Leonard Gershe, regia Erwin Șimșensohn

Cu: Alex Călin, Ioana Anastasia Anton, Catrinel Dumitrescu, Șerban Gomoi

Fluturii sunt liberi. „O poveste despre ambiție, vise și dezamăgiri. O poveste despre Don, cel care vrea să trăiască cu adevărat. O poveste despre Jill, cea care îl învață să o facă. O poveste despre doamna Baker și despre frica unei mame de a da drumul de la pieptul său „puiului” care încearcă să zboare liber, de teamă ca el să nu-și frângă aripile. O poveste despre doi tineri care se găsesc, apoi se pierd, pentru ca în final… O poveste cu zâmbete și cu lacrimi în ochi…” (Erwin Șimșensohn)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel