Tăriceanu: S-ar fi declanșat o criză politică uriașă

Călin Popescu Tăriceanu s-a poziționat diferit față de Liviu Dragnea cu privire la decizia lui Tudorel Toader de a nu declanșa procedura de revocare a procurorilor Augustin Lazăr (PÎCCJ) și Laura Codruța Kovesi (DNA). 

Președintele explică: ”Dacă ministrul ar fi declanşat o procedură de revocare, nu s-ar fi întâmplat nimic. Nu sunt de acord. Cred că s-ar fi declanşat o criză politică uriaşă. (...) Pentru a declanşa o procedură de revocare nu era suficient ceea ce s-a întâmplat. Am discutat cu el şi am înţeles consideraţiile pe care le-a făcut. Aşadar, eu cred că, în momentul de faţă, derapajele grave din trecut nu se vor mai putea repeta pentru că atunci, este evident, o măsură bazată pe lege şi pe Constitutie s-ar impune fără niciun fel de drept de apel”.

Călin Popescu Tăriceanu a apreciat că Tudorel Toader și-a început bine mandatul. 

”Nu am sesizat o slăbire a încrederii în ceea ce poate să facă şi trebuie să facă ministrul Justiţiei. Cred că a început mandatul bine. Este un ministru cum puţine cazuri am avut până acum, care degajă autoritatea cunoaşterii domeniului într-o manieră categorică şi aşteptăm în următoarea perioadă ca angajamentele pe care şi le-a asumat să le materializeze”, a adăugat Tăriceanu, la Antena 3. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel